Menu
Computer & Internet

Social media en Senioren

Volgens onderzoek zijn juist senioren vaak ontzettend goed bij de tijd. Het gebruik van social media zoals Facebook en Twitter hebben zij goed onder de knie en wordt steeds meer gebruikt.

E-mail
Ruim 20 procent van de 65+’ers zijn actief op het internet. Het populairste communicatiemiddel van de senioren is het e-mailen. Dit wordt gebruikt om contact te onderhouden met familie, vrienden en collega’s. Facebook komt op de tweede plek. Misschien hebben senioren een betere kijk op facebook dan jongeren en zijn ze minder geneigd elke 5 minuten hun status te updaten. Ook het delen van de zogenaamde populaire, maar niets omvattende kattenfilmpjes en dergelijke wordt niet tot nauwelijks gedaan door senioren. Wat doen senioren nog meer online? Winkelen! En bankieren, dat gebeurt ook veel. Dit is toch wel het bewijs dat leeftijd echt geen beperking hoeft te zijn om mee te gaan met de tijd.

Feitjes
In het begin waren er vooral angsten voor de social media. Het zou privacyschendend zijn. Dit kan inderdaad zo zijn, maar het ligt er ook helemaal aan wat u zelf met deze media doet. Schermt u uw pagina niet af en zet u allemaal privé informatie op deze pagina, ja dan is privacy nog erg lastig. Gelukkig weten veel senioren hoe ze met social media om moeten gaan. Daarnaast is het niet alleen gezellig, het houdt het brein ook nog eens fitter!

Smartphones
Ook smartphones zijn erg populair. Het gebruik hiervan is toegenomen van 14 procent naar 72 procent. De belangrijkste groei neemt plaats bij de senioren; dit is een groei van maar liefst 82 procent! Als we denken aan smartphones, dan hebben we het niet over de Iphones. Nee, dan hebben we het over bijvoorbeeld Nokia. Veel gebruiksvriendelijker voor senioren.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.