Menu
Telefonie en technologie

Smartphones voor ouderen

De beste manier om in contact te komen met de (klein)kinderen, lijkt tegenwoordig via internet of via de telefoon. Of beter nog: via internet op de telefoon. Whatsappjes, Skypen en allerlei andere dingen worden naar je hoofd geslingerd, maar wat kun je er nu precies mee?

Digitale samenleving
We leven in een samenleving waarin alles digitaal gaat. Geen kaartjes meer via de post, maar e-mails of WhatsAppjes. En omdat we natuurlijk graag met onze naasten in contact staan, proberen we ook zo goed als het kan mee te doen met de digitalisering. Al wordt dit niet altijd even makkelijk gemaakt. Met ingewikkelde toestellen, kleine knopjes en verschillende compartimenten in uw mobiele telefoonabonnement is het lastig om nu precies te weten wat waarvoor bestemd is.

Telefoons voor senioren
Gelukkig wordt er bij het ontwikkelen van nieuwe telefoons ook rekening gehouden met de generatie die niet is opgegroeid met de mobiele telefoons en smartphones. Zo zijn er verschillende toestellen voor ouderen op de markt die voor deze generatie eenvoudig te begrijpen zijn én waarmee ze met de nieuwe rage mee kunnen doen. Het voordeel van deze toestellen is tevens dat u niet direct vastzit aan een abonnement. Zo kunt u een voordelig contract afsluiten buiten uw toestel om, waarmee u kunt bellen, sms’en en internetten.

Internetten, waarom?
Zoals u misschien al van uw kinderen of kleinkinderen heeft vernomen, kunt u met een eenvoudig toestel chatten met andere mensen die ook een smartphone hebben, namelijk met de populaire app WhatsApp. Daarmee kunnen jullie zelfs met de gehele familie een groepsapp aanmaken en daar met elkaar praten. In een groepsapp worden verschillende dingen met elkaar besproken en foto’s met elkaar gedeeld. En met eenkunt u daar ook aan deelnemen.

Daarnaast is er nog een voordeel aan de smartphones voor ouderen. Zo kunt u namelijk ook Skypen. Met de app kunt u (video)bellen met andere gebruikers van Skype. Met behulp van de camera aan de voorkant van uw smartphone, kunt u zichzelf laten zien, en leuker nog: de persoon aan de andere kant van de lijn zien. Zelfs wanneer familieleden of vrienden op vakantie zijn, is het bellen naar elkaar zonder extra kosten.

Smartphone maakt toch wel sociaal
Laten we toegeven: in eerste instantie waren we niet zo positief over de ontwikkeling van de mobiele telefoons, want het echte contact ging weg. Maar als we dan echt eerlijk zijn, is het op sommige momenten toch wel een uitvinding. U staat nog steeds met uw naasten in contact, en met behulp van een eenvoudige telefoon doet u eenvoudig mee aan de rage. En is WhatsApp en Skype niet genoeg voor u, dan kunt u natuurlijk ook altijd nog Pokémon gaan vangen.