Menu
Hulpmiddelen

Met een seniorenbed vrolijk je oude dag door

Met een seniorenbed vrolijk je oude dag door

Een seniorenbed klinkt niet zo hip. De meeste mensen denken meteen aan een saai, metalen ziekenhuisbed. Gelukkig hoeft dat helemaal niet. Tegenwoordig zijn er prachtige seniorenbedden in allerlei soorten en maten. Slaap je eigenlijk te weinig, slaap je niet diep genoeg of kun je niet lekker ontspannen? Dan is een seniorenbed met FPS technologie echt iets voor jou!

Wat is FPS technologie?

FPS staat voor Frequency Physio Support. Het is een systeem dat bestaat uit speakers die onzichtbaar in het matras verwerkt zijn. De speakers geven laagfrequent geluid op verschillende golflengtes. Je kunt het geluid niet horen, maar het zorgt er wel voor dat de spieren ontspannen. Het geluid zorgt namelijk voor subtiele trillingen in het matras die de spieren tegelijk stimuleren en ontspannen. De technologie is onderzocht door de Radboud Universiteit en blijkt effectief te werken om dieper te slapen, langer te slapen en de spieren beter te ontspannen. Dat helpt goed tegen diverse spierklachten zoals een stijve rug of gespannen schouders. Bij een seniorenbed op maat kun je ook kiezen voor een matras met FPS technologie.

FPS nu en in de toekomst

FPS nu en in de toekomst

Een matras met FPS van De Suite is niet alleen prettig als je nú slaapproblemen hebt. Het kan ook problemen in de toekomst voorkomen en verminderen. FPS blijkt bijvoorbeeld effectief bij diverse spierziektes en ook voor Parkinson kan FPS technologie helpen voor een betere nachtrust. Wil je graag een toekomstbestendig seniorenbed? Dan is een bed met FPS technologie een verstandige keuze omdat je dan hetzelfde bed en matras kunt behouden als je in de toekomst last krijgt van klachten.

Hoog laag seniorenbed

Hoog laag seniorenbed

Een seniorenbed kan worden voorzien van een hoog laag systeem. Dit elektrische systeem zorgt ervoor dat het bed flexibel in te stellen is. Een hoog laag bed is helemaal naar wens in te stellen op de juiste hoogte. Bij het ouder worden is dat extra prettig. Je kunt bijvoorbeeld het bed gebruiken om gemakkelijk op te staan uit bed. Heb je thuiszorg nodig? Dan is een hoog laag bed precies wat je nodig hebt. Zo kun je fijn je eigen bed blijven gebruiken en heb je geen zorgbed nodig.

Bed op maat

Bed op maat

Bij De Suite kun je een bed volledig op maat laten maken. Je kunt kiezen voor een één- of tweepersoonsbed in allerlei uitvoeringen. Van een mooie boxspring tot een houten ledikant: er is keus genoeg. Vervolgens kun je extra’s aangeven, zoals de optie voor een hoog laag bed en/of FPS technologie. Zo stel je het ideale bed samen. Een groot voordeel is dat deze bedden heel lang meegaan. Ze zijn nu al comfortabel, maar dat blijven ze ook de komende jaren. Wil je graag een toekomstbestendig bed dat je kunt blijven gebruiken terwijl je ouder wordt? Dan is een seniorenbed op maat een goede keuze.

Sinds enkele jaren geleden de FPS technologie werd uitgedacht en getest, zijn er veel mensen mee geholpen. Met name mensen met spierklachten en/of reuma merken dat ze beter ontspannen en zich ook overdag fitter voelen. Dit geldt ook voor senioren, die langer fit blijven en soepeler bewegen. Ben jij op zoek naar een bed waarmee je vrolijk je oude dag doorkomt? Dan is een seniorenbed op maat met FPS technologie het overwegen waard!