Menu
Vitamine en Supplementen

Met deze 5 tips krijg je dagelijks voldoende vitamines binnen

vitamines

We hoeven je vast niet te vertellen dat het belangrijk is om voldoende vitamines binnen te krijgen. Als je dagelijks gezond en gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, lukt dit je waarschijnlijk moeiteloos. Helaas gaat het niet iedereen zo makkelijk af. Daarom helpen wij jou een handje. In de onderstaande tekst hebben we 5 tips op een rijtje gezet om dagelijks voldoende vitamines binnen te krijgen.

1. Zet de fruitschaal op een zichtbare plek neer

Wie voldoende vitamines binnen wil krijgen, doet er goed aan om iedere dag minimaal twee stukken fruit te eten. Dit lijkt misschien niet al te lastig, maar toch zijn er genoeg mensen die helemaal geen fruit eten. Staat de fruitschaal niet op een zichtbare plek? Zet hem dan ergens neer waar hij wel goed zichtbaar is, zoals op de eettafel of de hoek van het aanrecht. Doordat je de fruitschaal ziet, word je er dagelijks aan herinnerd dat je fruit moet eten.

2. Voeg noten toe aan de yoghurt

Veel Nederlanders eten iedere dag een bakje yoghurt of kwark. De een ontbijt hiermee, terwijl de ander het na het avondeten eet. Om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamines binnenkrijgt, kun je overwegen om een handje noten toe te voegen. Waarom? Omdat jouw lichaam hierdoor extra vitamine E binnenkrijgt.

3. Eet eenmaal per week vis

Omega 3 is een belangrijke voedingsstof. Dit kun je onder meer binnenkrijgen door het eten van vis. Vis bevat daarnaast vitamine B12. Reden genoeg om minimaal één keer per week vis te eten. Doe dit bij voorkeur op een vaste dag, zodat je het niet vergeet. Als je geen vis lust, is dit waarschijnlijk geen optie. In dat geval kun je overwegen om visolie capsules te nemen. Hierdoor krijgt je lichaam toch voldoende omega 3 binnen. 

4. Wandel minimaal 15 minuten per dag in de buitenlucht

Eén van de vitamines waar je lichaam niet zonder kan, is vitamine D. Dit kun je binnenkrijgen door de juiste voeding, maar jouw lichaam kan het ook zelf aanmaken onder invloed van zonlicht. Als jij je in het voorjaar, de zomer en het najaar tussen 11.00 en 15.00 uur minimaal een kwartier tot half uur met jouw hoofd en handen in de zon begeeft, maakt je lichaam voldoende vitamine D aan. Reden genoeg om dagelijks minimaal 15 minuten te wandelen.

5. Vul aan met voedingssupplementen

Niet iedereen lukt het om voldoende vitamines binnen te krijgen via bijvoorbeeld voeding. Geldt dit ook voor jou? Dan bieden voedingssupplementen uitkomst. Deze supplementen zijn er in allerlei soorten en maten, van vitamines tot ijzer en van magnesium tot visolie. Gebruik supplementen overigens nooit ter vervanging van, maar alleen ter aanvulling op jouw voeding. Het is namelijk belangrijk dat je via het eten ook nog genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.