Rubriek

Huis

Rubriek

Woont u in uw droomhuis? Dan is het natuurlijk fantastisch als u daar zo lang mogelijk kan blijven wonen. U zult echter merken dat wanneer u ouder wordt, het wellicht moeilijker wordt om de trappen in uw huis op te komen. Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk in uw droomhuis kan blijven wonen, kunt u ervoor kiezen om een traplift te kopen en te laten plaatsen.

De voordelen van een traplift

Voordat u een traplift gaat aanschaffen, wilt u natuurlijk weten wat de voordelen zijne en welke mogelijkheden er allemaal zijn met betrekking tot de merken, prijzen en of het product aftrekbaar is bij de belasting. Het is dus een goede zaak om alles met elkaar te vergelijken. Om u op weg te helpen met uw afweging, benoem ik voor u de voordelen van het kopen van een traplift.

  1. U blijft langer zelfstandig. Wanneer u een traplift aanschaft, kunt u de trappen welke u normaal vermijdt weer op. Dit zorgt ervoor dat u niet alleen weer vrij kan bewegen in uw huis, maar ook zorgt het ervoor dat u niet meer naar andere mogelijkheden zoals verhuizen hoeft te kijken.
  2. Het brengt een rust voor uw dierbaren. Wanneer uw dierbaren zien dat u de trap moeilijker op- en afgaat, maken zij zich zorgen om de dag dat het een keer mis gaat en u van de trap valt. Door het kopen van een traplift weten zij dat u zittend naar boven gaat en minder snel iets kan gebeuren.
  3. Een traplift kunt u altijd gebruiken. Een traplift werkt altijd, ook wanneer de stroom uitvalt. De traplift is namelijk niet aangesloten op het lichtnet, dus ook dit is een groot voordeel voor u.
  4. Een traplift kopen is goedkoper dan te moeten verhuizen. Hoewel een traplift kopen niet goedkoop is, is het nog altijd goedkoper dan verhuizen. Bij het verhuizen komen vaak kosten voor een verhuiswagen, een verhuisteam en als u een woning koopt, kosten koper. Deze kosten zijn slechts eenmalig en niet toekomstgericht. Bij een traplift investeert u in een product welke meerdere jaren meegaat.
  5. Ook kunt u een traplift gebruiken als hulp om naar boven te krijgen. Wanneer u zwaardere goederen heeft, kunt u deze goederen op een traplift zetten om deze zo naar boven te krijgen. Het is dus niet alleen handig voor uzelf, maar het kan ook als hulpje dienen.

Een traplift kopen doet u natuurlijk niet zomaar. Het is daarom van belang om alle voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen, maar ik weet zeker dat wanneer u de keuze voor een traplift heeft gemaakt, dat u er veel profijt van zal hebben!

We worden allemaal een jaartje ouder en willen, als ons lichaam het toestaat, zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook de overheid stimuleert het langer zelfstandig wonen voor ouderen. Voor het programma Langer Thuis is ruim €340 miljoen euro beschikbaar gesteld. Wij geven een aantal tips om langer thuis te kunnen wonen.

Gelijkvloers

De vitaliteit van de mens neemt af naarmate ze ouder worden. Hierom is een gelijkvloerse woning broodnodig om langer thuis te kunnen wonen. Traplopen wordt door ouderen als een van de voornaamste redenen gezien om te besluiten dat thuis wonen niet meer mogelijk is. Zorg hierom dat de woning tijdig gelijkvloers is gemaakt en drempels uit het huis verbannen worden.

Hulpmiddelen

Wanneer de woning gelijkvloers is gemaakt, is het van belang dat de woning seniorenproof wordt gemaakt. Denk hierbij aan antislipmatten, beugels bij het toilet en de wastafel en een sta-op-stoel. Ook is een camera bij de voordeur geen overbodige luxe. Het is niet alleen handig, ook kun je precies zien wie aanbelt wat je veiligheid waarborgt.

Zekere voor het onzekere

Hoewel je de woning zo veilig mogelijk maakt, kan een val altijd voorkomen. Het is daarom verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen en hierop voorbereid te zijn. Senioren hebben moeite met het opstaan na een val, zorg dus dat de woning voorzien is van een noodkoord. Wanneer er aan het noodkoord getrokken wordt, gaat er een alarmsignaal af zodat de desbetreffende persoon snel geholpen kan worden. Ook bestaan er noodkettingen. Met die ketting kan er een signaal worden gegeven dat de betreffende persoon in nood is!

Langer thuis wonen

Slaapkamer

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor senioren. Zorg hierom dat de slaapkamer uitermate in orde is. Een verstelbaar bed met een goed matras is daar een belangrijk onderdeel van. Ook moet de lichtinval geminimaliseerd worden om zo lang mogelijk ongestoord te kunnen slapen. De juiste verduisterende gordijnen kant en klaar laten maken is hier erg belangrijk. Laat bijvoorbeeld rolgordijnen op maat maken en hang daar overgordijnen voor om de lichtinval te minimaliseren.

Geniet langer thuis wonen met deze tips!

Kinemagic is een douchesysteem dat je bad binnen no time vervangt door een veilige, ruime en makkelijk toegankelijke inloopdouche. Het principe is steeds hetzelfde: je oude bad wordt verwijderd en vervangen door een comfortabele Kinemagic. Er zijn heel wat redenen om nu al te kiezen voor deze duurzame oplossing.

 #1 Zo lang mogelijk zelfstandig wonen

De inloopdouches van Kinemagic zijn bijzonder geschikt voor iedereen die graag zo lang mogelijk in zijn of haar huidige woning wil blijven wonen. Een Kinemagic-inloopdouche is veilig, comfortabel en levensloopbestendig. Waarom hiermee wachten tot het echt noodzakelijk is? Een onpraktisch bad kan in één dag worden vervangen door een gebruiksvriendelijke inloopdouche. Ook voor minder mobiele mensen of gezinnen die hun badkamer (klein)kindvriendelijk willen maken, is dit een ideale oplossing.

 #2 Voor elke badkamer een oplossing

Of je nu beschikt over een grote of kleine badkamer, voor elke ruimte is een Kinemagic-oplossing. Het douchesysteem kan geïnstalleerd worden in zowat elke badkamer. Wil je je badkamertegels houden? Dan kunnen we de hoogte van de douchewanden hieraan aanpassen. Deskundig advies is bij de herinrichting van een badkamer ontzettend belangrijk. Kinemagic wordt verkocht via de erkende badkamerspeciaalzaak of installateur, waar vakmensen de tijd nemen om je uitgebreid te adviseren en de mogelijkheden te bespreken.

 #3 Slimme, innovatieve onderdelen

Kinemagic is ontwikkeld door Kinedo, een innovatieve en ervaren Franse fabrikant die al meer dan vijftig jaar vernieuwende doucheproducten ontwikkelt. Het systeem wordt volledig in Frankrijk geproduceerd, conform de strengste Europese normen voor kwaliteit en veiligheid. Materialen, techniek en design zijn van het hoogste niveau. Voorbeelden van innovatieve onderdelen van de Kinemagic zijn het softclose zitje, de douchewand die zonder siliconen te monteren is en de extra vlakke douchebak met natuurlijke antislip-textuur. Kinedo is de bedenker van het concept ‘vervang binnen 1 dag je bad door een douche’.

#4 Aan alles is gedacht

Kinedo stelt hoge eisen aan de kwaliteit van zijn douchesystemen, aan alles is gedacht. Zo zijn de panelen gemaakt van veiligheidsglas met anti-kalkbeschermlaag. De extra platte douchebak is van Biotec, een hoogwaardig polymeer met een structuur die van nature antislip is. Biotec zorgt daarnaast voor uitstekende thermische- en geluidsinstallatie: het materiaal voelt lekker warm aan en dempt geluid. Een onveilige gladde douchebak is dus verleden tijd. De douche kan worden voorzien van extra comfortsteunen, een softclose zitje, luxe kraanwerk en een regendouche. Optimale technische kwaliteit, zonder in te boeten aan comfort.

#5 All-in systeem, compleet geleverd

Onze douches (vanaf serie Design) zijn standaard al compleet uitgevoerd. Zo kun je kiezen uit diverse mogelijkheden: wel of geen decorglas, als walk-in model of met schuifdeuren. Je krijgt altijd een thermostaatkraan en een zeer lage instap. Het model Serenité Plus wordt standaard geleverd met Grohe kraanwerk en een magnetische handdouche. Tot slot ben je zeker van het prijskaartje, het is een all-in prijs. Géén nare verrassingen achteraf.

 #6 Geplaatst binnen één dag

Een Kinemagic kan in slechts één dag geïnstalleerd worden. Het aanwezige lig- of zitbad wordt verwijderd (en afgevoerd) en de inloopdouche wordt in de vrijgekomen ruimte gemonteerd. Zonder ingrijpende breek- of verbouwingswerken. De erkende Kinemagic-dealer heeft veel ervaring met het vervangen van een bad voor een inloopdouche. Er zijn geen voorbereidende werkzaamheden aan muren en vloer nodig. De douchecabine wordt geleverd als compleet pakket, inclusief duidelijke herkenbare onderdelen, voor een snelle montage met directe aansluiting op de bestaande leidingen.

#7 Garantie op kwaliteit

De inloopdouches van Kinemagic zijn geproduceerd volgens de Europese normen voor kwaliteit en veiligheid. Daarom geven we twee jaar garantie op de materialen, zoals glas, douchebak en kraanwerk. Naast de strenge eisen vanuit Europa hanteert Kinedo ook eigen strenge normen: de douchecabines van Kinemagic zijn gegarandeerd 100% waterdicht. Je krijgt maar liefst vijf jaar garantie op waterdichtheid. De panelen sluiten naadloos op elkaar aan.

Gratis en vrijblijvend offerte aanvragen?

https://www.kinemagic.nl/over-kinemagic/offerte-aanvragen/

Bij een verhuizing naar een tehuis moeten er verschillende zaken geregeld worden. Een daarvan is het opzeggen van het energiecontract bij de energieleverancier. Als je in een tehuis gaat wonen, heb je echter geen contract meer nodig. De kosten voor gas en elektra worden doorberekend in het wooncontract. Het is echter de vraag of je wel zo eenvoudig van het energiecontract afkomt. Maak het je makkelijk en zorg voor zo min mogelijk verhuisstress.

Overstappen energie of opzeggen energiecontract
Wanneer je gaat verhuizen, is het verstandig eerst te kijken naar de looptijd van het contract. Als het contract binnen afzienbare tijd afloopt, is er niet veel aan de hand. Binnen de opzegtermijn kan deze zonder verdere gevolgen tijdig worden opgezegd. Ook wanneer een contractperiode eenmaal verlopen is en deze automatisch maandelijks wordt verlengd, is een opzegging geen enkel probleem. Alleen wanneer een contractperiode nog maanden of jaren loopt, moet er rekening worden gehouden met financiële consequenties. Dit geldt ook bij het veranderen van energiemaatschappij bij een verhuizing.

Energiecontract is persoonsgebonden
Een verhuizing is voor een energieleverancier geen gegronde reden om het contract voortijdig te verbreken. Het contract is immers persoonsgebonden en niet gebonden aan het adres waar de energie geleverd wordt. Wil je het contract voortijdig beëindigen, dan kun je geconfronteerd worden met een opzegvergoeding of opzegboete. De hoogte van deze vergoeding is wettelijk bepaald. Overstappen energie: het is niet altijd een financieel slimme keuze, maar het kan voordeliger uitpakken. Bij een verhuizing naar een tehuis heb je echter geen keuze: het huidige contract moet worden opgezegd.

Algemene voorwaarden: overmacht
Verhuis je naar een locatie waar de huidige energieleverancier niet kan leveren, zoals een (verpleeg)tehuis, dan kan de leverancier dit zien als overmacht. In dat geval zullen er geen financiële consequenties volgen na opzegging. Lees altijd goed de algemene voorwaarden van de leverancier door voordat je tot opzegging overgaat. De meeste energiemaatschappijen verwoorden in deze voorwaarden letterlijk wat zij onder overmacht verstaan. Zo weet je precies wat je rechten en plichten zijn voordat je het contract opzegt.

Opzeggen energiecontract: een stappenplan
1. Ga na wat de looptijd van het contract is, hoe lang de opzegtermijn is en wat er in de algemene voorwaarden is bepaald betreffende overmacht.

2. Neem telefonisch contact op met de klantenservice. In het meest gunstige geval doe je dit uiterlijk twee weken voor de verhuizing. De energiemaatschappij heeft wel enige tijd nodig om alles administratief en praktisch te regelen. Beroep je op overmacht en leg de situatie uit, zeker wanneer je weerstand ervaart.

3. Op de dag van de verhuizing geef je de meterstanden door. Binnen 2 tot 4 weken ontvang je een eindafrekening. Afhankelijk van het gebruik en de betaalde voorschotten moet je een bedrag betalen aan of krijg je geld terug van de leverancier. Controleer de eindafrekening altijd nauwkeurig. Neem direct contact op met de energiemaatschappij wanneer er ten onrechte een opzegvergoeding in rekening is gebracht, deze niet aan de wettelijke normen voldoet of er iets anders mis is met de eindafrekening.

Ouderdom komt met gebreken luidt het bekende spreekwoord. Misschien herken je jezelf daar wel in en denk je vaak terug aan vroeger. Aan die goede oude tijd. Aan de tijd dat jezelf nog jong was en dat alles wat makkelijker ging dan nu het geval is. Want als je ouder wordt, worden sommige dingen vaak ook lastiger. Gelukkig zijn er ook heel veel zaken waar je wel zelf invloed op hebt en die bijdragen aan prettig oud worden. Welke dat zijn, dat lees je hier.

1. Gezond leven

Door gezond te leven, blijf je fit en vitaal. Gezond leven is meer dan gezonde voeding en voldoende bewegen. Ook het hebben van sociale contacten hoort daarbij. Komen jouw kinderen en kleinkinderen minder vaak op bezoek dan je zou willen? Zoek dan, naast het contact met je familie, contact met je vrienden. Natuurlijk kan het zo zijn dat het lastiger wordt om mensen te bezoeken die verder weg wonen. Misschien lukt het gewoon niet meer zo makkelijk om op die fiets te stappen of ben je sneller vermoeid. Maak dan eens een praatje met de buren of drink samen een kop koffie. Wie weet wat voor leuk contact je daaraan over houdt.

2. Fijn wonen

Wanneer je merkt je dat je wat minder goed ter been bent, is het huis waar je nu woont misschien wel niet meer zo praktisch als tien jaar geleden. Traplopen kan bijvoorbeeld erg vermoeiend zijn. Een optie is om op zoek te gaan naar een andere woning om fijn oud te worden. En nee, dat hoeft echt niet meteen een aanleunwoning te zijn. Wel een woning die past bij je huidige situatie en waar je blij van wordt. Want is dat niet waar het allemaal om draait in het leven?

3. Genieten van je familie

Waar je vast ook heel blij van wordt, is de tijd die je met jouw kleinkind(eren) kunt doorbrengen. Samen spelen, knuffelen en herinneringen maken. Daar wordt toch iedereen gelukkig van? Het mooie aan kinderen is dat zij vaak een hele andere kijk op de wereld hebben. Ze kunnen zich verwonderen over iets wat voor ons heel gewoon is, zoals een schaduw of het zand dat tussen je vingers door glijdt op het strand.

4. Blijf je verwonderen aan de wereld om je heen

Gun jezelf deze verwondering ook door af en toe bijzondere reizen te maken. Er is zoveel moois te zien en te ontdekken in de wereld! Vakantie helpt je bovendien om actief te blijven, maar ook om rust te nemen. En juist die rust en ontspanning is heel belangrijk om fijn en gelukkig oud worden!

Er worden steeds meer levensloopbestendige woningen gebouwd. Deze huizen hebben bijvoorbeeld geen drempels, een inloopdouche, een slaapkamer op de begane grond en een keuken met inductiekookplaat. In andere woorden: er wordt gekozen voor dingen die nu handig zijn en in de toekomst ervoor zorgen dat u lekker in uw eigen huis kunt blijven wonen, zonder bang te hoeven zijn voor ongelukken. En waarom ook niet? Er zijn prachtige keukens en badkamers met inloopdouche!

Als u nu in een huis woont dat nog niet helemaal geschikt is voor een toekomst met zorg, dan is er nog steeds van alles mogelijk! Er zijn hulpmiddelen voor elke ruimte van uw huis. Denk bijvoorbeeld aan een antislipmat, een wc-verhoger of slimme verlichting die u met uw telefoon kunt bedienen. Dit zijn simpele en relatief goedkope oplossingen. Het is goed om uzelf, ook al ervaart u nu geen beperking, te informeren over de kosten van levensloopbestendige woningen. Zo weet u waar u aan toe bent!

Meer dan alleen het aanpassen van uw huis

Maar er komt meer kijken bij zelfredzaam wonen dan alleen het aanpassen van uw huis. Een belangrijke angst voor veel mensen die langer thuis blijven wonen is eenzaamheid. Als u alleen woont en niet meer zo heel mobiel bent, hoe zorgt u er dan voor dat u niet in een sociaal isolement raakt?

Eenzaamheid bij ouderen komt helaas veel voor. Maar gelukkig is er ook veel aan te doen. Het belangrijkste is dat u accepteert dat u zich eenzaam voelt en vervolgens verantwoordelijkheid neemt voor dat gevoel. Niemand anders kan dat voor u doen. Wat kunt u zelf doen? In de tips tegen eenzaamheid bij ouderen, vind u er alles over.

Blijf onafhankelijk

Een handige manier voor het tegengaan van eenzaamheid als u ouder wordt is het behouden van uw mobiliteit. Zolang u zelf nog kunt bepalen waar u heen gaat en wanneer bent u ten eerste niet afhankelijk van anderen én kunt u makkelijker uw sociale contacten onderhouden. Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat u mobiel blijft als u uw auto niet meer kunt gebruiken? Een manier om voordelig mobiel en onafhankelijk te blijven is een 45 km-auto. Klinkt een beetje oubollig misschien, maar tegenwoordig is niets minder waar. Brommobielen zijn ontzettend gaaf geworden. Ook ideaal: u kunt in een 45 km-auto rijden zonder rijbewijs.

Kortom: bij zelfredzaam wonen komt meer kijken dan alleen het aanpassen van uw woning. Informeert u zich goed over de mogelijk- en onmogelijkheden. Een leuke plek vol inspiratie en tips is de Facebookpagina @langerthuishuis, neem er eens kijkje.

Hoe bel jij wanneer je thuis bent? Gebruik je voor alles je mobiele telefoon, of heb je nog een vaste telefoon? En hoe is de verbinding bij jou thuis? Het oude telefoneren wordt in hoge snelheid ingehaald door bellen via internet. Hoe lang kennen we immers het Skypen als, en de WhatsApp-oproep. Daarmee kun je overal onderweg bellen via het internet, zodat er geen belminuten uit je abonnement wegtikken. Maar ook thuis kunnen we tegenwoordig bellen over het internet. De nieuwste ontwikkeling hierin is de opkomst van de glasvezelverbinding. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk, dat bellen via glasvezel?

Voordeel van glasvezel

Het voordeel van glasvezel, is dat het een snel en stabiel netwerk is waarbij je de capaciteit van de verbinding niet deelt met anderen in de omgeving. Daardoor, en door het materiaal glasvezel zelf, haalt je internetverbinding snelheden waar kabelinternet en ADSL niet tegenop kunnen. Een ander positief verschil met die twee types internetverbinding, is dat bij glasvezelinternet je downloadsnelheid even hoog is als je uploadsnelheid. De gewoonte was dat die laatste lager was. Voor bellen betekent dit het versturen van jouw kant van de conversatie even vlug gaat als het ontvangen van het geluid van je gesprekspartner. Dat betekent een stabielere telefoonverbinding, en dat is natuurlijk een belangrijke factor voor een comfortabel telefoongesprek.

Voice over Internet Protocol

In wezen is bellen via glasvezel niet anders dan bellen via kabelinternet of ADSL. Bij dit fenomeen, dat Voice over Internet Protocol (VoIP) wordt genoemd, wordt het gesprek doorgegeven als kleine datapakketjes die over de internetverbinding verstuurd worden. Daarbij wordt zuinig met data omgegaan, waardoor bellen over internet niet veel kost. Je kunt dit doen met een vaste telefoon, maar ook met je smartphone als je op de wifi zit met programma’s als WhatsApp en Skype. Het kan ook met je smartphone over een 3G/4G-verbinding, maar dan tikt het wel af van je databundel.

Heb je al glasvezel?

Een voorwaarde voor bellen via glasvezelinternet is – hoe kan het ook anders – dat je ook daadwerkelijk glasvezelinternet hebt. Er is nog niet overal een glasvezelnetwerk, hoewel dit zich met rasse schreden aan het uitbreiden is over het land. Wanneer het glasvezelnetwerk jouw bereikt heeft, kun je een abonnement nemen om er gebruik van te gaan maken. Dan is het qua aansluiten behoorlijk simpel: de telefoon wordt dan door de monteur aangesloten op je glasvezelmodem, wat zich doorgaans in de meterkast zal bevinden.

Je telefoonnummer behouden

Stap je over naar bellen via glasvezel, dan kun je je gewoon je vaste telefoonnummer behouden. Dat is wel zo fijn natuurlijk. Je moet dit natuurlijk wel na het glasvezel vergelijken aangeven bij het afsluiten van je abonnement. Anders krijg je een nieuw nummer toegewezen. Vaak is het zo dat je bij het afsluiten kunt kiezen uit verschillende pakketten voor telefonie. Je hebt daarbij de keuze om per minuut te betalen of onbeperkt te kunnen bellen, naar vaste en al dan niet naar mobiele nummers.

Stroomstoring is een probleem

Bellen via glasvezel kent één voornaam nadeel: in het geval van een stroomstoring of problemen met de elektriciteit binnenshuis werkt het niet. Een vast telefoontoestel heeft echter sowieso stroom nodig, dus ook als je op de ouderwetse manier belt heb je met dit probleem te maken. In deze gevallen kun je nog gebruik maken van de optie om over je 3G/4G-netwerk te bellen met je smartphone, tenzij de zendmast natuurlijk óók uitgevallen is.

Traprenovatie op maat

Is uw trap aan vernieuwing toe of past uw trap niet (meer) bij het interieur? Een nieuwe trap laten installeren is niet alleen een kostbare zaak, maar brengt eveneens heel wat hak- en breekwerk met zich mee. Uw trap laten renoveren is in dat geval een betere oplossing: uw trap ziet er, vrijwel altijd binnen één dag,  als nieuw uit, zonder dat u daar overlast van ondervindt.

 Experts in traprenovatie

Als familiebedrijf zijn we al sinds 1997 gespecialiseerd in trappen renoveren, opknappen en bekleden, en hebben we al meer dan 70.000 trappen onder handen genomen. Het feit dat Upstairs de uitvinder en exclusieve ontwikkelaar van het product traprenovatie is, maakt ons bedrijf de enige echte marktleider en daarmee dé nummer 1 in traprenovatie. Onze deskundige medewerkers kunnen vrijwel elke trap renoveren, of deze nu van hout, beton, staal of natuursteen is. Onze overzettreden, welke over de bestaande treden worden geplaatst, zijn gemaakt van eerlijke materialen en daardoor 100% duurzaam. Het resultaat is een onderhoudsvriendelijke trap die u nooit meer hoeft te schuren of verven. Bovendien  ontvangt u op een Upstairs Traprenovatie 10 jaar garantie.

Traprenovatie

Veiligheid staat voorop

De houten overzettreden van Upstairs bevatten een (onzichtbare) aluminium legering, waardoor ze ietwat stroef aanvoelen en uw schoenzolen er een betere grip op krijgen. Niet alleen veilig voor u en uw (klein-) kinderen, maar ook ergonomisch verantwoord. Wilt u de trap extra veilig maken? Kies dan voor een decor met daarbij het unieke Upstairs Veiligheid Profiel (UVP). Dit speciaal door Upstairs ontworpen profiel is gemaakt van aluminium en verkrijgbaar in zilver- of goudkleur. Voorzien van UVP is het uiteinde van de traptrede beter zichtbaar en beter voelbaar waardoor u onbewust uw voet beter op de trap zet. Onze adviseur informeert u graag over de mogelijkheden.

Traprenovatie

LED-trapverlichting

Maak van uw trap een échte eyecatcher door hem te voorzien van sfeervolle LED-trapverlichting.  Wij bieden u tal van mogelijkheden. Zo kunt u LED-verlichting laten plaatsen in de trede óf in de zijkant van uw trap. Bovendien zijn LED-lampen enorm energiezuinig én geven ze meer veiligheid in het donker. Met de meegeleverde afstandsbediening kunt u gemakkelijk de LED-lampen aan- en uitzetten en dimmen wanneer u wenst.

Leuningen en balustrades

De finishing touch van uw traprenovatie is natuurlijk de balustrade en of leuning. Dit maakt uw trap niet alleen compleet, maar ook een stuk veiliger. Bij Upstairs Traprenovatie hebben wij tijdloze en onderhoudsvriendelijke designs van hoogwaardige kwaliteit. Alle producten van Upstairs worden met de hand gemaakt en uitvoerig gecontroleerd. Zo krijgt u altijd de kwaliteit die u van de nummer 1 mag verwachten.

Wilt u weten wat een traprenovatie voor uw interieur kan doen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Met de zomer die eraan komt is het tijd om uw tuin weer onder handen te nemen. Besteedt u dit normaal altijd uit aan een hovenier? Met deze handige tips en tricks is dat aankomende zomer niet nodig. Creëer zelf uw eigen paradijselijke tuin.

5 Tips voor een paradijselijke tuin

  1. Zorg ervoor dat uw tuin heel veel groen bevat. Met vele diverse planten zoals hangplanten, bamboeplanten of planten met lange bladeren kunt u een exotisch gevoel creëren. Wenst u dit gevoel lang te behouden in uw tuin? Dan zijn langbloeiers uitermate geschikte planten.
  2. Wat is een tropische tuin zonder een loungeset? Zo een tuinmeubel kopen kan in verschillende kleuren en materialen om uw eigen tropische sfeer te creëren.
  3. Plaats een hangmat in uw tuin. Dit is de ultieme plek om na een dag hard werken tot rust te komen of om na te genieten van een heerlijke dag aan het strand. Kies ervoor om uw hangmat tussen 2 bomen in te hangen of koop een hangmat met een standaard.
  4. Plaats een wigwam in uw tuin. Door een wigwam in uw tuin te hebben, hebben uw kinderen overdag een speelplek in de tuin en heeft u samen met uw partner ’s avonds een plek om samen bij te komen met een lekker drankje.
  5. Het ultieme vakantiegevoel creëert u pas wanneer u een douche in de tuin plaatst. Het is praktisch en luxe en zorgt ook nog eens voor een paradijselijk gevoel. Klinkt dat niet fantastisch?

Een waterkoker kopen is niet iets wat je zomaar iedere maand opnieuw doet: niet als je het goed aanpakt in ieder geval! Een waterkoker kopen bij een actie winkel zoals bijvoorbeeld de Action of de Lidl kan op dat moment voordelig zijn, maar zal je later regelmatig teleurstelling opleveren. Je kunt beter een waterkoker kopen van hoge kwaliteit, en er vervolgens langer mee vooruit kunnen. Deze handige tips zorgen er dan ook voor dat jij jouw waterkoker langer, makkelijker en efficiënter kunt gebruiken!

1. Ontkalk regelmatig

Heb je een waterkoker waarbij het verwarmingselement in de waterkoker zit? Dan is het verstandig om de waterkoker regelmatig te ontkalken. Op deze manier zorg je ervoor dat er geen kalkdeeltjes in je theewater komen, en dat de waterkoker langer meegaat. Hoe minder kalk er namelijk op het verwarmingselement zit, hoe sneller het water kookt. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je efficiënter gebruik maakt van je waterkoker; het scheelt je ook weer wat op de energierekening!

2. Kook alleen wat je nodig hebt

Heb je maar een kleine hoeveelheid water nodig? Giet de waterkoker dan niet helemaal vol. Wanneer je deze helemaal volgiet moet al het water (ook het water dat je niet gebruikt) opgewarmd worden, en verbruik je meer energie. Zonde natuurlijk!

3. Zet de waterkoker op tijd uit

Mag je water heet zijn, maar hoeft het niet te koken zoals bijvoorbeeld bij het zetten van een kopje thee? Zet de waterkoker dan op tijd uit. Zo hoef je geen kwartier te wachten totdat je thee afgekoeld is, blijft de smaak een stuk beter en bespaar je weer wat energie.

4. Houd je water warm

Drink je de hele dag thee en kook je iedere keer weer opnieuw water? Dan kun je misschien beter een volledige kan water koken, en deze vervolgens warm houden door middel van een thermoskan of een theemuts. Zo kun je de hele dag lekker thee drinken, en hoef je de waterkoker maar een of twee keer te gebruiken.

5. Kies voor een waterkoker met hoog vermogen

Hoewel een hoog vermogen over het algemeen niet altijd aan duurzaamheid doet denken, is dit bij een waterkoker wel het geval. De waterkokers met hoger vermogen zorgen dat het water sneller kookt, en dat maakt juist de waterkokers met hoog vermogen duurzamer dan de waterkokers die energiezuinig zijn. Een waterkoker met hoog vermogen is misschien wat duurder, maar is uiteindelijk energiezuiniger en hierdoor goedkoper!