Rubriek

Huis

Rubriek

Een verhuizing is natuurlijk een heftige onderneming; en zeker wanneer je al wat ouder bent. Er is zo ontzettend veel te doen, en er zijn zoveel dingen om over na te denken. Gelukkig kun je het verhuizen soepel laten verlopen door jezelf goed voor te bereiden; en wel met deze handige tips!

1. Pak een vakantietas in

Wanneer je gaat verhuizen eindigen bijna al je spullen in dozen, en het kan soms wel even duren voordat alle dozen verhuist en uitgepakt zijn. Pak dus een weekendtas in met wat kleren, toiletartikelen, een pyjama en andere belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld je oplader en je laptop. Pak je weekendtas in alsof je op vakantie gaat. Zo heb je alle benodigde items om het dagelijkse leven zo normaal mogelijk door te zetten altijd bij de hand en hoef je geen tientallen dozen af te struinen op zoek naar de tandpasta!

2. Regel de administratie vooraf

Tijdens de verhuizing zelf is het erg fijn om volledig op het verhuizen te kunnen focussen; en dit kun je doen door de administratieve zaken zoveel mogelijk vooraf te regelen. Geef een adreswijziging door bij de gemeente, familie en abonnementen. Kijk ook meteen even naar de contracten met de leveranciers van bijvoorbeeld je internet en elektriciteit. Nu je toch midden in de verhuizing zit is het namelijk alleen maar slim om direct zonnepanelen te laten installeren om op deze manier flink op de energie te besparen (en over een paar jaar deels zelfvoorzienend te kunnen wonen!). Doe wat onderzoek naar dit soort zaken voordat de verhuisdag daadwerkelijk aanbreekt.

Verhuizen naar een nieuwe woning

3. Maak de nodige aanpassingen

Besluit je inderdaad zonnepanelen te laten installeren of maak je andere aanpassingen in of rondom de woning? Probeer deze dan zoveel mogelijk vooraf te laten regelen. Zo kun je tijdens de verhuizing echt focussen op het verhuizen zelf, en hoef je niet met aannemers of andere belanghebbenden te overleggen over de aanpassingen.

4. Rol breekbare spullen in kleding

Probeer bij het inpakken van de dozen natuurlijk zo voorzichtig mogelijk te zijn, en rol alle breekbare spullen in kleding. Zo hoef je geen noppenfolie aan te schaffen (en later weer weg te gooien), en pak je ook nog eens een stuk efficiënter in!

5. Pak essentiële items apart in

Er zijn tijdens de verhuizing een aantal items die je in de nieuwe woning direct nodig gaat hebben. Denk bijvoorbeeld aan een schaar, een scherp mes, een theedoek, toiletpapier en ga zo maar door. Pak al deze items apart in zodat je er tijdens de verhuizing direct bij kunt!

Je kunt een specialist inschakelen om een raam te laten plaatsen, maar als je wat handig bent kun je het in principe ook zelf doen! Doorloop deze stappen om precies te weten hoe je dit klusje klaart en welke materialen je hiervoor nodig gaat hebben.

1. Verwijder de oude ramen

Verwijder eerst de oude ramen. Maak alle loszittende delen los en haal het raam uit de scharnieren. Verwijder de scharnieren, en zaag het raamprofiel op een aantal plekken in, zodat je het makkelijk met een koevoet kunt verwijderen. Zorg ervoor dat de raamopening mooi recht blijft en maak zo min mogelijk schade!

Benodigdheden: schroevendraaier, beitel, zaag

2. Controleer de muren

Nu het oude raam eruit is, is het belangrijk om even te kijken of de muren nog mooi recht zijn. Gebruik een waterpas om zowel de muren als de vensterbank te controleren en werk de muren bij indien nodig.

3. Schaf de juiste materialen aan

Nu het tijd is om het nieuwe raam te plaatsen is het belangrijk om eerst de benodigde materialen aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan glaslatten voor een goede afwatering, ankers, kozijnpluggen en schroeven. Welke materialen je nodig hebt hangt af van de manier waarop je het raam vast besluit te maken. Over het algemeen worden ankers gebruikt, maar met volle muren worden vaak schroeven aangeraden.

Benodigdheden: glaslatten, ankers en/of schroeven, kozijnpluggen

Zelf een raam plaatsen

4. Zet de ramen waterpas

Plaats de ramen op houten spieën zodat je het raam zonder problemen waterpas kunt krijgen. Vervolgens schroef je de ankers op de zijkanten van je kozijn, welke stevig in de muur bevestigd wordt. Gebruik de speciale kozijnpluggen om ervoor te zorgen dat je kozijn stevig blijft zitten. Je kunt de ankers het beste verstevigen met sneldrogend cement.

Benodigdheden: houten spieën en sneldrogend cement

5. Zorg voor isolatie

De voeg tussen het raam en de binnenmuur moet natuurlijk wel luchtdicht gemaakt worden. Deze aansluit voeg kan makkelijk geïsoleerd worden met bijvoorbeeld PUR schuim. Zorg er wel voor dat je de ramen en raamprofielen goed beschermd zodat de pur geen vlekken achterlaat. Houd rekening met het feit dat pur flink uitzet, en dat je dus niet altijd heel veel schuim nodig hebt!

Benodigdheden: PUR schuim en bewerkingsmaterialen

6. Afwerking van het raam

Vervolgens is het tijd om de siliconenkit erbij te pakken en de kozijnen netjes af te werken. Zorg ook voor een laagje siliconenkit op de vensterbank zodat alles goed afgedicht is.

Benodigdheden: siliconenkit

Miljardeninvesteringen zijn nodig om de woningnood voor ouderen op te vangen. Onderzoek van ANBO en ActiZ maakt voor het eerst duidelijk wat de financiële impact van vergrijzing is voor het woningbeleid van gemeenten. De kosten van aanpassingen aan woningen, zodat mensen er goed oud kunnen worden, worden geraamd op landelijk 13 miljard euro. Er is in Nederland nu al een tekort van tientallen duizenden seniorenwoningen en zo’n 15.000 verpleeghuisplekken. Steeds meer ouderen komen in de problemen omdat gemeenten niet goed voorbereid zijn op de groeiende groep senioren. ANBO en ActiZ  pleiten er daarom voor om met spoed nieuwe woonzorgconcepten voor ouderen te ontwikkelen.

Niet meer zorg, wel meer woonvormen.

Bij de groei van het aantal ouderen met zorgvragen zit de oplossing niet in alleen méér zorg, maar vooral ook in voldoende geschikte woningen voor ouderen. “Er is een wereld te winnen als het gat tussen ‘thuis’ en het verpleeghuis met nieuwe woonzorgconcepten gedicht wordt”, aldusLiane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. “Goed ouder worden begint bij goed wonen in leefbare wijken die uitdagen tot bewegen en tot ontmoeten. Dit voorkomt onnodig beroep op de zorg. Daarom is onze oproep: we moeten preventief investeren in wonen, welzijn en wijken om te voorkomen dat het beroep op zorg onnodig groot wordt.”

Rick Hogenboom, bestuurder De Posten en lid van de ActiZ Kerngroep Wonen en Zorg: “Het aantal ouderen groeit hard: het aantal thuiswonende ouderen verdubbelt de komende jaren en daarmee ook de behoefte aan zorg en ondersteuning. We zien veel mooie voorbeelden van wijken die vergrijzingsproof worden, van hofjes of bejaardenhuizen 2.0, maar het gaat niet snel genoeg.”

Inzicht voor iedere gemeente in Nederland

Met de data die ANBO en ActiZ op een rij hebben gezet, krijgen gemeenten een praktisch handvat om aan de slag te gaan. Veel gemeenten hebben op dit moment beperkt zicht op de demografische ontwikkelingen van hun inwoners, hoeveel geschikte woningen ze voor deze doelgroep nu hebben en wat er in 2040 nodig is. Ook inzicht in de nabijheid van basisvoorzieningen ontbreekt vaak. Daarom hebben ANBO en ActiZ dat uitgezocht. Er ligt nu een beeld van de woonopgave voor heel Nederland en voor drie (voorbeeld)gemeenten: Woerden, Sitard-Geleen en Apeldoorn. Met de verzamelde data is ook voor iedere gemeente in Nederland de woonopgave voor ouderen inzichtelijk gemaakt.

Voor het eerst is nu dus duidelijk wat de woonopgave voor de vergrijzing is: landelijk en per gemeente. Gemeenten moeten volop aan de slag om nieuwe woonconcepten voor ouderen te ontwikkelen en te investeren in voorzieningen in wijken. ANBO en Actiz hopen dat gemeenten dit gevoel voor urgentie delen en werk maken van het gemeentelijk woon-leefbeleid.

Kerncijfers:

 • Er zijn nu 920.000 alleenstaande ouderen, in 2040 zijn dat er 1,7 miljoen.
 • 90-95% van alle ouderen woont zelfstandig thuis, deels in woningen die niet levensloopbestendig zijn en ver van voorzieningen die ouderen op loopafstand nodig hebben.
 • Het kost landelijk 7,5 miljard euro om woningen die nu in de buurt van voorzieningen liggen, aan te passen zodat mensen er goed oud kunnen worden.
 • Het kost 6 miljard euro om woningen aan te passen voor ouderen die willen verhuizen naar plekken waar meer voorzieningen zijn. 

Bron: ANBO

Je veilig voelen in je eigen huis is iets wat iedereen belangrijk vindt. Voel jij je wel eens onveilig thuis? Dan is het goed om te kijken op welke manieren jij ervoor kan zorgen dat je met een veilig gevoel thuis kunt zijn. Alleen een waakhond is tegenwoordig niet voldoende om jouw huis te beveiligen. Er zijn vele manieren waarop jij je huis kunt beveiligen. Dit gaat van alarmsystemen tot aan gasdetectors.

Apparaten en systemen

Met de nieuwste beveiligingsapparaten en systemen is het probleem van een onveilig gevoel thuis opgelost. Hiermee heb jij de zekerheid dat ook als jij niet thuis bent er over jouw huis gewaakt wordt. Tegenwoordig is het lastiger om een huis goed te beveiligen en is het uitermate belangrijk om een alarmsysteem (https://offerte.nl/alarmsysteem) op de juiste manier te installeren. Het is logisch dat jij zelf niet instaat bent om dit zelf te doen en hiervoor is het belangrijk dat dit door een expert gedaan wordt.

Wat moet jij weten?

Het is begrijpelijk als jij bij het kopen van een alarmsysteem niet precies weet waar jij naar moet zoeken. Hier zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten en naar te kijken bij het kopen van een alarmsysteem:

 • Waarom wil jij een alarmsysteem?
 • Welk budget heb jij beschikbaar?
 • Wat zijn de kosten van een alarmsysteem?
 • Welke andere soorten beveiligingen zijn er?
 • Welke soorten alarmsystemen zijn er?

Wifi-alarmsysteem

Een innovatief en populair soort alarmsysteem is een wifi-alarmsysteem. Tegenwoordig is het mogelijk om met een camerasysteem live mee te kunnen kijken met een alarmsysteem app op je telefoon. Dit is een handige manier om het huis in de gaten te houden desondanks jouw afwezigheid.

Extra veilig huis

Iedereen heeft wel is mee gemaakt dat er rook in het huis ontstaat. Als dit gebeurt wil jij altijd dat er tijdig aan de bel getrokken wordt. Voor dit soort problemen zijn rookmelders ideaal. Rookmelders zorgen ervoor dat bij een bepaalde hoeveelheid rook in het huis er een alarm af gaat waardoor u weet dat er iets niet goed is. Hetzelfde geldt voor vuurdetectors die tijdig alarmeren als er vuur is in uw huis. Hierdoor kunnen veel ongelukken worden voorkomen. Dit is de reden dat deze systemen cruciaal zijn in het huishouden.

Verhuizen, veel mensen krijgen al stress bij het idee. Achter de feiten aanlopen tijdens de verhuisdag, je hele inboedel inpakken en kleine dingen die toch blijkt te zijn vergeten. Toch hoeft je verhuizing niet stijf te staan van de stress. Met een aantal handige tips zorg jij ervoor dat je verhuizing soepel verloopt en je zo snel mogelijk geniet van je nieuwe woning.

Maak een takenlijst

Zorg voor een goed overzicht door een lijst te maken met alles wat er gedaan moet worden. Deel het in op prioriteit en deel dit met je partner. Zo zorg je ervoor dat je zeker weet dat je geen dingen vergeet en dat je overzicht behoudt tussen de bedrijven door. Denk bijvoorbeeld aan het uitelkaar halen van de meubels, het kijken naar een nieuwe energiecontract en het klaarmaken van je nieuwe woning.

Geef overal je adreswijziging door

Je adreswijziging doorgeven is een logische stap als je gaat verhuizen. Toch vergissen mensen zich vaak in waar ze dit allemaal moeten doen. Het is niet alleen nodig om je in te schrijven in je nieuwe gemeente, maar ook je verzekeringsmaatschappij en krant moeten op de hoogte worden gesteld van je nieuwe adres. Maak een overzicht van alles waar dit moet worden doorgegeven en start hier op tijd mee, om ervoor te zorgen dat alles bijtijds is overgezet.

Zoek op tijd naar een verhuisbedrijf

Soepele verhuizing

Er zijn verhuisservices in alle soorten en maten, van erkende verhuizers tot studenten die je als bijbaan helpen. Het inschakelen van een verhuisservice zorgt ervoor dat jij je niet druk hoeft te maken over het sjouwen en vervoeren van je inboedel. Ook hoef je geen rekening te houden met de beschikbaarheid van familie en vrienden. Ga wel op tijd op zoek naar een verhuisbedrijf. Dit geeft je de tijd om goed onderzoek te doen naar de prijzen en voordelen per verhuisservice.

Check waar je recht op hebt

Voor de verhuizing is het goed om te checken waar je recht op hebt rondom je verhuizing. Vraag bijvoorbeeld op je werk na of je een speciale vrije dag kan opvragen voor je verhuizing, vaak zijn hier een keer per jaar één of twee dagen voor beschikbaar. Moet jij je huidige woning verlaten door een grote renovatie of sloop? Dan kan jij waarschijnlijk aanspraak maken op een verhuiskostenvergoeding, waardoor je goedkoop of kosteloos verhuist.

Steeds meer ouderen komen in de problemen omdat gemeenten totaal niet voorbereid zijn op de groeiende groep senioren. Er is in Nederland nu al een tekort van tientallen duizenden seniorenwoningen. Daardoor wonen ouderen vaak veel te lang in een niet-geschikte woning, ontstaat er een grote zorgvraag en vaak een crisissituatie.

De oplossing zit niet in nog meer zorg, maar in meer geschikte woningen. ANBO, belangenorganisatie voor senioren, trekt daarom aan de bel: gemeenten, word wakker en ga samen met woningcorporaties en vastgoedontwikkelaars aan de slag om nieuwe woonvormen voor ouderen te bouwen!

ANBO doet deze oproep voor en tijdens het Rondetafelgesprek in de Tweede Kamer dat maandag 30 september plaatsvindt. Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “We weten al jaren dat het aantal ouderen in Nederland snel en sterk groeit. Toch zijn gemeenten totaal niet klaar voor deze groep. Op dit moment heeft het grootste deel van de gemeenten geen woon-leef-plan en geen inzicht in de demografische opbouw van hun bevolking. Dat is echt onbegrijpelijk. Zeker omdat we de gevolgen nu al dagelijks zien: mensen blijven veel te lang in een niet-geschikte woning wonen, komen in een sociaal isolement of verwaarlozen zichzelf, de zorgvraag neemt toe en mantelzorgers raken overspannen. Te vaak ontstaat er een (eigenlijk onnodige) crisissituatie waarbij mensen op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis terecht komen, niet meer terug kunnen naar huis en moeten verhuizen naar een verpleeghuis; waar dan vaak niet direct plek is. Deze problemen worden vooral op de zorg afgewenteld, terwijl dé oplossing is om te investeren in wonen, welzijn en wijken.”

Verplicht gemeenten om woon-leef-plan te ontwikkelen
Liane den Haan: “Ouderen willen wel naar een geschikte woning verhuizen, maar kunnen dat niet omdat de woningmarkt volledig op slot zit. Er zijn nog nauwelijks nieuwe woonvormen als oplossing voor het gat tussen thuis en het verpleeghuis. En daar gaat het dus mis. Als we willen dat de ouderenzorg goed en betaalbaar blijft, dan moet de focus niet liggen op zorg (zoals dat nu het geval is), maar vooral op wonen. Ik vindt dat gemeenten daarom verplicht moeten worden om met een woon-leef-plan te komen op basis van de demografische ontwikkelingen in hun gebied. En op basis van dat plan moeten ze direct starten met het bouwen van extra seniorenwoningen. Want er zijn er nu al tienduizenden tekort. Onze oproep is dan ook: gemeenten, ga aan de slag. Niet morgen, maar vandaag!”

Preventie begint bij goed wonen
Het beleid van gemeenten richt zich nu te beperkt op ondersteuning als zich al problemen voordoen en de oplossingen zijn dan zorggerelateerd. Terwijl de wens om zelfstandig thuis te blijven wonen moet beginnen met het anticiperen op de geschiktheid van de woning, de locatie van de woning en de aanwezigheid van de juiste voorzieningen. Zelfstandig thuis blijven wonen vereist namelijk meer dan alleen ondersteuning en zorg als het niet meer gaat. Zorg is het einde van een keten; een keten die begint met preventie. En die preventie start bij een goede passende woning in een wijk met diverse voorzieningen en mogelijkheden om andere mensen in de directe omgeving te kunnen ontmoeten. Prettig wonen, contacten met anderen en een zinvolle bezigheid zijn de drie ingrediënten die de basis vormen om goed ouder te worden.

Gemeenten: start vandaag met bouwen
Om het gat op te vullen tussen thuis wonen en het verpleeghuis moeten er dus snel nieuwe woonvormen komen. Waar mensen zelfstandig maar wel geclusterd kunnen wonen. Denk bijvoorbeeld aan hofjes of appartementen met gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen. Op die manier kunnen we de zorg die ouderen nodig hebben, op een passende, maar toch efficiënte manier aanbieden.
Liane den Haan: “Gemeenten zijn de aangewezen partij om in het beleid voor wonen en zorg de regierol te pakken, maar die laten ze nu liggen. Daarom vragen wij de Tweede Kamer om gemeenten te verplichten om een integraal woon-leef-plan te ontwikkelen. Het extra geld voor de woningmarkt dat met Prinsjesdag is  aangekondigd, kan goed worden ingezet om te investeren in nieuwe woonvormen en sociale voorzieningen die goed ouder worden mogelijk maken.”

Bron: ANBO

Bij het installeren of het verbouwen van de badkamer wordt vaak de vraag gesteld: ‘Nemen wij een toilet op de badkamer of kiezen wij hier niet voor?’. Bij het maken van de keuze, gaat u de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. In dit artikel leest u welke invloeden doorslaggevend kunnen zijn voor uw keuze.

Toilet in de badkamer wel of niet?

Allereerst staat de persoonlijke voorkeur voorop, vindt u het fijn om in de badkamer een bezoek aan het toilet te brengen of maakt u liever gebruik van een apart toilet? Nadat u uw eigen persoonlijke afweging gemaakt heeft, is het verstandig om te kijken of de keuze meerwaarde biedt aan uw woning. Bij het afwegen om een toilet wel of niet in de badkamer te nemen moet u in het achterhoofd houden wat dit in de toekomst oplevert.

Er wordt overigens wel geadviseerd om alleen een toilet in de badkamer te plaatsen wanneer dit echt nodig is. Wanneer het mogelijk is om het toilet anders te plaatsen op de verdieping, is dit zeker aan te raden.

Verschillende redenen

Er zijn verschillende redenen op te noemen waarom een toilet wel of niet in de badkamer zou moeten. Ten eerste, wanneer u zichzelf wilt opfrissen in een frisse ruimte, kan een toilet dit belemmeren. Ten tweede is het fijn om tijdens het toiletbezoek in het toilet ook een beetje ruimte te hebben. Daarnaast zorgt een los toilet er ook voor dat u niet op elkaar hoeft te wachten om naar toilet te gaan wanneer iemand in de badkamer bezig.

Visite

Wanneer u regelmatig visite ontvangt, zullen zij ook gebruik maken van het toilet. Wanneer u een toilet in de badkamer heeft staan, zal de visite dus ook in uw badkamer te vinden zijn en het kan zo zijn dat u dit als onprettig ervaart. De visite komt immers in uw privé ruimte. Daartegenover staat ook dat de visite die bij u op bezoek is zich als een indringer voelt, omdat hij/zij een privé ruimte van u bezoekt. Zeker in een appartement of in een bungalow is het aan te raden om de beschikking te hebben over een apart toilet.

Woont u in uw droomhuis? Dan is het natuurlijk fantastisch als u daar zo lang mogelijk kan blijven wonen. U zult echter merken dat wanneer u ouder wordt, het wellicht moeilijker wordt om de trappen in uw huis op te komen. Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk in uw droomhuis kan blijven wonen, kunt u ervoor kiezen om een traplift te kopen en te laten plaatsen.

De voordelen van een traplift

Voordat u een traplift gaat aanschaffen, wilt u natuurlijk weten wat de voordelen zijne en welke mogelijkheden er allemaal zijn met betrekking tot de merken, prijzen en of het product aftrekbaar is bij de belasting. Het is dus een goede zaak om alles met elkaar te vergelijken. Om u op weg te helpen met uw afweging, benoem ik voor u de voordelen van het kopen van een traplift.

 1. U blijft langer zelfstandig. Wanneer u een traplift aanschaft, kunt u de trappen welke u normaal vermijdt weer op. Dit zorgt ervoor dat u niet alleen weer vrij kan bewegen in uw huis, maar ook zorgt het ervoor dat u niet meer naar andere mogelijkheden zoals verhuizen hoeft te kijken.
 2. Het brengt een rust voor uw dierbaren. Wanneer uw dierbaren zien dat u de trap moeilijker op- en afgaat, maken zij zich zorgen om de dag dat het een keer mis gaat en u van de trap valt. Door het kopen van een traplift weten zij dat u zittend naar boven gaat en minder snel iets kan gebeuren.
 3. Een traplift kunt u altijd gebruiken. Een traplift werkt altijd, ook wanneer de stroom uitvalt. De traplift is namelijk niet aangesloten op het lichtnet, dus ook dit is een groot voordeel voor u.
 4. Een traplift kopen is goedkoper dan te moeten verhuizen. Hoewel een traplift kopen niet goedkoop is, is het nog altijd goedkoper dan verhuizen. Bij het verhuizen komen vaak kosten voor een verhuiswagen, een verhuisteam en als u een woning koopt, kosten koper. Deze kosten zijn slechts eenmalig en niet toekomstgericht. Bij een traplift investeert u in een product welke meerdere jaren meegaat.
 5. Ook kunt u een traplift gebruiken als hulp om naar boven te krijgen. Wanneer u zwaardere goederen heeft, kunt u deze goederen op een traplift zetten om deze zo naar boven te krijgen. Het is dus niet alleen handig voor uzelf, maar het kan ook als hulpje dienen.

Een traplift kopen doet u natuurlijk niet zomaar. Het is daarom van belang om alle voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen, maar ik weet zeker dat wanneer u de keuze voor een traplift heeft gemaakt, dat u er veel profijt van zal hebben!

We worden allemaal een jaartje ouder en willen, als ons lichaam het toestaat, zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook de overheid stimuleert het langer zelfstandig wonen voor ouderen. Voor het programma Langer Thuis is ruim €340 miljoen euro beschikbaar gesteld. Wij geven een aantal tips om langer thuis te kunnen wonen.

Gelijkvloers

De vitaliteit van de mens neemt af naarmate ze ouder worden. Hierom is een gelijkvloerse woning broodnodig om langer thuis te kunnen wonen. Traplopen wordt door ouderen als een van de voornaamste redenen gezien om te besluiten dat thuis wonen niet meer mogelijk is. Zorg hierom dat de woning tijdig gelijkvloers is gemaakt en drempels uit het huis verbannen worden.

Hulpmiddelen

Wanneer de woning gelijkvloers is gemaakt, is het van belang dat de woning seniorenproof wordt gemaakt. Denk hierbij aan antislipmatten, beugels bij het toilet en de wastafel en een sta-op-stoel. Ook is een camera bij de voordeur geen overbodige luxe. Het is niet alleen handig, ook kun je precies zien wie aanbelt wat je veiligheid waarborgt.

Zekere voor het onzekere

Hoewel je de woning zo veilig mogelijk maakt, kan een val altijd voorkomen. Het is daarom verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen en hierop voorbereid te zijn. Senioren hebben moeite met het opstaan na een val, zorg dus dat de woning voorzien is van een noodkoord. Wanneer er aan het noodkoord getrokken wordt, gaat er een alarmsignaal af zodat de desbetreffende persoon snel geholpen kan worden. Ook bestaan er noodkettingen. Met die ketting kan er een signaal worden gegeven dat de betreffende persoon in nood is!

Langer thuis wonen

Slaapkamer

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor senioren. Zorg hierom dat de slaapkamer uitermate in orde is. Een verstelbaar bed met een goed matras is daar een belangrijk onderdeel van. Ook moet de lichtinval geminimaliseerd worden om zo lang mogelijk ongestoord te kunnen slapen. De juiste verduisterende gordijnen kant en klaar laten maken is hier erg belangrijk. Laat bijvoorbeeld rolgordijnen op maat maken en hang daar overgordijnen voor om de lichtinval te minimaliseren.

Geniet langer thuis wonen met deze tips!

Kinemagic is een douchesysteem dat je bad binnen no time vervangt door een veilige, ruime en makkelijk toegankelijke inloopdouche. Het principe is steeds hetzelfde: je oude bad wordt verwijderd en vervangen door een comfortabele Kinemagic. Er zijn heel wat redenen om nu al te kiezen voor deze duurzame oplossing.

 #1 Zo lang mogelijk zelfstandig wonen

De inloopdouches van Kinemagic zijn bijzonder geschikt voor iedereen die graag zo lang mogelijk in zijn of haar huidige woning wil blijven wonen. Een Kinemagic-inloopdouche is veilig, comfortabel en levensloopbestendig. Waarom hiermee wachten tot het echt noodzakelijk is? Een onpraktisch bad kan in één dag worden vervangen door een gebruiksvriendelijke inloopdouche. Ook voor minder mobiele mensen of gezinnen die hun badkamer (klein)kindvriendelijk willen maken, is dit een ideale oplossing.

 #2 Voor elke badkamer een oplossing

Of je nu beschikt over een grote of kleine badkamer, voor elke ruimte is een Kinemagic-oplossing. Het douchesysteem kan geïnstalleerd worden in zowat elke badkamer. Wil je je badkamertegels houden? Dan kunnen we de hoogte van de douchewanden hieraan aanpassen. Deskundig advies is bij de herinrichting van een badkamer ontzettend belangrijk. Kinemagic wordt verkocht via de erkende badkamerspeciaalzaak of installateur, waar vakmensen de tijd nemen om je uitgebreid te adviseren en de mogelijkheden te bespreken.

 #3 Slimme, innovatieve onderdelen

Kinemagic is ontwikkeld door Kinedo, een innovatieve en ervaren Franse fabrikant die al meer dan vijftig jaar vernieuwende doucheproducten ontwikkelt. Het systeem wordt volledig in Frankrijk geproduceerd, conform de strengste Europese normen voor kwaliteit en veiligheid. Materialen, techniek en design zijn van het hoogste niveau. Voorbeelden van innovatieve onderdelen van de Kinemagic zijn het softclose zitje, de douchewand die zonder siliconen te monteren is en de extra vlakke douchebak met natuurlijke antislip-textuur. Kinedo is de bedenker van het concept ‘vervang binnen 1 dag je bad door een douche’.

#4 Aan alles is gedacht

Kinedo stelt hoge eisen aan de kwaliteit van zijn douchesystemen, aan alles is gedacht. Zo zijn de panelen gemaakt van veiligheidsglas met anti-kalkbeschermlaag. De extra platte douchebak is van Biotec, een hoogwaardig polymeer met een structuur die van nature antislip is. Biotec zorgt daarnaast voor uitstekende thermische- en geluidsinstallatie: het materiaal voelt lekker warm aan en dempt geluid. Een onveilige gladde douchebak is dus verleden tijd. De douche kan worden voorzien van extra comfortsteunen, een softclose zitje, luxe kraanwerk en een regendouche. Optimale technische kwaliteit, zonder in te boeten aan comfort.

#5 All-in systeem, compleet geleverd

Onze douches (vanaf serie Design) zijn standaard al compleet uitgevoerd. Zo kun je kiezen uit diverse mogelijkheden: wel of geen decorglas, als walk-in model of met schuifdeuren. Je krijgt altijd een thermostaatkraan en een zeer lage instap. Het model Serenité Plus wordt standaard geleverd met Grohe kraanwerk en een magnetische handdouche. Tot slot ben je zeker van het prijskaartje, het is een all-in prijs. Géén nare verrassingen achteraf.

 #6 Geplaatst binnen één dag

Een Kinemagic kan in slechts één dag geïnstalleerd worden. Het aanwezige lig- of zitbad wordt verwijderd (en afgevoerd) en de inloopdouche wordt in de vrijgekomen ruimte gemonteerd. Zonder ingrijpende breek- of verbouwingswerken. De erkende Kinemagic-dealer heeft veel ervaring met het vervangen van een bad voor een inloopdouche. Er zijn geen voorbereidende werkzaamheden aan muren en vloer nodig. De douchecabine wordt geleverd als compleet pakket, inclusief duidelijke herkenbare onderdelen, voor een snelle montage met directe aansluiting op de bestaande leidingen.

#7 Garantie op kwaliteit

De inloopdouches van Kinemagic zijn geproduceerd volgens de Europese normen voor kwaliteit en veiligheid. Daarom geven we twee jaar garantie op de materialen, zoals glas, douchebak en kraanwerk. Naast de strenge eisen vanuit Europa hanteert Kinedo ook eigen strenge normen: de douchecabines van Kinemagic zijn gegarandeerd 100% waterdicht. Je krijgt maar liefst vijf jaar garantie op waterdichtheid. De panelen sluiten naadloos op elkaar aan.

Gratis en vrijblijvend offerte aanvragen?

https://www.kinemagic.nl/over-kinemagic/offerte-aanvragen/