Menu
Gezondheid

Handige hulpmiddelen in huis

U wilt natuurlijk het liefst voor altijd in uw huis blijven wonen. Maar het kan voorkomen dat je slechter ter been raakt waardoor het bijvoorbeeld moeilijker is om de trap op te komen. Nu zijn er heel veel manieren waarop u uw huis kunt aanpassen waardoor u uw  dagelijkse bezigheden goed kunt blijven doen.

Het toilet aanpassen
Op het toilet zijn meerdere aanpassingen mogelijk. Een hogere toiletpot kan bijvoorbeeld helpen zodat u gemakkelijk kunt gaan zitten en weer op kunt staan. Er zijn hogere toiletzittingen verkrijgbaar, maar u kunt ook gebruik maken van steunbeugels. Verder kan het helpen om de weg naar het toilet toe extra te verlichten, zodat u ook ’s nachts de weg goed kunt vinden.

De keuken aanpassen
Om te kunnen blijven koken of om drinken te kunnen pakken kan het ook handig zijn om uw keuken aan te passen. Allereerst ie het belangrijk om goede verlichting in de koken te hebben zodat u uzelf bijvoorbeeld niet kunt snijden tijdens het koken. Het is verder aan te raden om het gebruik van een opstapje zoveel mogelijk te vermijden, dus probeer de zaken die u het meeste gebruikt in de onderkastjes te zetten of zelfs de bovenkastjes te verwijderen. Zorg daarnaast voor kranen die gemakkelijk te bedienen zijn.

De badkamer aanpassen
In de badkamer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer niet te glad is. Er zijn bovendien verschillende hulpmiddelen om het douchen of badderen te vergemakkelijken zoals beugels, instapbaden, een douchestoel of badlift.

De slaapkamer aanpassen
In de slaapkamer kan een zogenaamde optrekpapegaai van pas komen, maar er zijn ook mogelijkheden om het bed aan te passen zodat u makkelijk uit bed kunt komen. Een bedtafel kan ook handig zijn als u vanuit uw bed wilt eten. Verder zijn er speciale rugsteunen verkrijgbaar voor in bed, zodat u makkelijker overeind kunt komen.

De trap aanpassen
Wanneer u minder mobiel bent, wordt het ook lastig om de trap op te komen. Hiervoor zijn trapliften een ideale oplossing. U kunt ook extra beugels laten monteren bij de trap, zodat u meer steun heeft.

Uit bovenstaand overzicht blijkt dat er in ieder geval heel veel mogelijkheden zijn om uw woning aan te passen voor een optimale mobiliteit. Meer informatie en handige tips voor het aanpassen van uw woning vindt u op Lekkerblijvenwonen.nl. Heeft u op uw werk ook hulpmiddelen nodig om het werk te vergemakkelijken? Kijk dan eens bij de mogelijkheden van Lift Quality, die hierin gespecialiseerd zijn.