Menu
Gezondheid

Grijze haren; wat zijn de oorzaken hoe gaat u ze tegen?

Op grijze haren zit niemand te wachten. Hoe ontstaan ze en hoe komt u er weer vanaf?

De oorzaken

Een groot deel van de oorzak van grijze haren is genetisch bepaald en dus erfelijk. Wanneer een van uw ouders op jonge leeftijd al te maken had met grijze haren of haar verlies dan staat u waarschijnlijk hetzelfde te wachten. Behalve deze genetische oorzaak zijn er nog meer factoren die ervoor zorgen dat haren sneller grijs kunnen worden. Voeding is er hier een van. Om te voorkomen dat uw haar grijs wordt dient u gevariëerd te eten en bepaalde vitaminen en mineralen voldoende binnen te krijgen. Vitamine b, ijzer, jodium en koper zijn hiervan de belangrijkste. Verder dient u uw hoofdhuid goed te verzorgen om het grijs worden tegen te gaan. De hoofdhuid dient niet vuil te zijn en ook niet te heet gewassen te worden of te heet worden gemaakt tijdens het in model brengen ervan.

Voorkomen en verhelpen

Door bepaalde producten te vermijden tijdens het eten vermindert u ook de kans op het vergrijzen van het haar. Eet niet te veel producten met veel suiker, probeer weg te blijven van frisdrank en koekjes en vermijd taart en gebak. Daarnaast kunt u de hoofdhuid nog masseren met amandelolie, dit verbetert de doorbloeding.

Wanneer het haar al grijs aan het worden is dan kunt u ervoor kiezen om het te verven. Dit kan echter wel slecht zijn voor het haar en de vergrijzing erger makien. Naast verven kan er ook worden gekozen om gebruik te maken van kleurshampoo of kleurspoeling. Wanneer het haar kleur verliest wordt het ook stugger en droger. Dit vereist extra verzorging met betere verzorgingsproducten.

Andere tips en trucs mogen gedeeld worden in de comments.

Bronnen: mens-en-gezondheid.infonu.nl, healthylives.nl

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.