Menu
Gezondheid

Gepensioneerden bewegen meer dan studenten

Worstelen met het bewegingsniveau
Uit een onderzoek van Spiroflor Warm blijkt dat veel mensen worstelen met de hoeveelheid beweging die ze krijgen en dat ze niet weten hoe ze dit op kunnen krikken. Respondenten gaven aan 71 minuten per dag bewust te bewegen. Het verschil tussen hoeveel men denkt de bewegen en het daadwerkelijke bewegingsniveau is groot.

Van de studenten denkt 37% dat ze meer bewegen dan dat ze daadwerkelijk doen. Bij de huisvrouwen het omgekeerde waar, hiervan denkt 47% dat ze minder bewegen dan dat ze daadwerkelijk doen. Van alle respondenten gaf 10% aan nooit bewust te bewegen

Bewust bewegen?
Wat men onder bewust bewegen verstaat verschilt nogal. Bewegen in en om het huis wordt door 43% als bewust bewegen gezien. Recreatief sporten, zoals een stukje fietsen of wandelen wordt door 42% als bewust bewegen gezien. Opvallend is dat meer mannen dan vrouwen sex opgeven als bewuste beweging.

Ook de hoeveelheid calorieën die bepaalde activiteiten verbranden wordt vaak verkeerd ingeschat. Tijdens het tuinieren of het stofzuigen verbrandt men veel meer calorieën dan men denkt.

Wie beweegt het meest?
Over het algemeen bewegen mannen minder dan vrouwen. Samen met de huismannen bewegen de huisvrouwen het meest. De studenten en fulltimers laten het afweten. Gepensioneerden zitten in de middenmoot als het op hoeveelheid beweging aankomt.

Waarom beweegt men niet?

Van alle respondenten geeft 16% toe niet te bewegen omdat ze te lui zijn. Veel mensen weten ook niet dat er in het dagelijks leven veel bewust kan worden bewogen. Een andere reden voor het niet bewegen is spier- en gewrichtspijn. Van de respondenten gaf 75% aan wel eens last te hebben van spierpijn. De helft hiervan zegt dat spierpijn hun ervan weerhoudt om te gaan sporten, 25% geeft dit zelfs op als reden voor het stoppen met sporten of bewegen.

Bij spier- en gewrichtspijn maakt 13% van de Nederlanders gebruik van een spiergel om de spieren en gewrichten te genezen. Een van deze middelen waar voor gekozen kan worden is Spiroflor Warm. Dit middel zorgt met natuurlijke bestanddelen voor een bevorderde doorbloeding en het herstel van de spieren. Het warmtecomponent zorgt voor een ontspannen gevoel.

Bron: Spiroflor Warm van VSM

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.