Menu
Gezondheid

Het ideale bed?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw bed, moet je op een aantal dingen letten. Daarvan is het matras verreweg het belangrijkst. De komende jaren lig je op een matras die je de ondersteuning moet geven die je nodig hebt na alweer een zware dag. Hieronder een paar tips die de aanschaf van een bed – en het slapen – aanzienlijk vergemakkelijken.

Uitproberen
Probeer het bed altijd zelf uit. Misschien zijn je ouders of vrienden helemaal lyrisch over hun nieuwe bed en raden ze hem je aan. Niet iedereen ligt even lekker in hetzelfde bed. Smaken verschillen.

Nog een keer uitproberen
Probeer verschillende typen bedden uit. Kijk naar bokspringen, divans, gewone matrassenbedden en waterbedden. Kijk welk type je het lekkerst vindt liggen – en neem de prijs in je overwegingen mee – en ga daarna pas naar de verschillende modellen kijken.

Praktisch
Let op de praktische dingen zoals de afmetingen en de kleuren. Past de kleur van het bed in de slaapkamer, is de slaapkamer überhaupt groot genoeg voor het bed? Een groot bed is heerlijk, maar niet als hij niet in je slaapkamer past.

Combinaties
Check goed welk type matras het best past bij het bed dat je koopt. Matrassen zijn net mensen, met het ene bed gaan ze beter samen dan met de andere. Een seniorenbed heeft bijvoorbeeld net even wat andere voorkeuren voor bepaalde matrassen. Speel daar slim op in.

Schaam je niet
Schaam je niet om ontspannen op de bedden in de winkels te gaan liggen. Deze zijn daar tenslotte voor. Het moet je niks uitmaken dat andere mensen om je heen staan, naar dezelfde bedden te kijken. Wat is belangrijker: een goed bed voor de komende tien jaar of een neutrale blik van een toevallige passant? Dit was inderdaad een retorische vraag. Ga voor meer informatie over het perfecte slapen naar Partnerslaapsystemen. Zij kunnen je uitgebreid adviseren over het matras dat het beste bij je past.