Menu
X

Feng Shui in uw slaapkamer

Feng Shui is een ontzettend oude filosofie (meer dan 3000 jaar) die ons leert hoe onze omgeving ons geluk kan beïnvloeden. Letterlijk vertaald betekend het ‘wind en water’. Binnen deze filosofie is de relatie tussen mensen en de leef- of werkomgeving belangrijk. De harmonie is gericht op de natuurlijk en gecreëerde vormen. Wat wij mensen maken is niet natuurlijk, maar met de juiste kennis kunnen wij het wel in harmonie brengen.

Omdat wij veel tijd in de slaapkamer doorbrengen is het volgens de Feng Shui belangrijk om deze kamer goed in te richten zodat de harmonie tussen natuurlijk en gecreëerde vormen goed is. Hoe richt u uw slaapkamer ‘goed’ in?

Deur: De deur moet minimaal in een hoek van 90 graden open kunnen. Blokkeert een kast of een ander meubelstuk deze hoek, probeer dit obstakel dan te verplaatsen. De deur is namelijk de plek waar alle energie de slaapkamer binnenkomt.

Bed: Uw bed is een weerspiegeling van uw relatie. Heeft u een gammel bed, met schade en een doorgezakte matras? Dan is uw relatie waarschijnlijk ook niet zo positief.

Plaats van het bed: Plaats uw bed zo dat u de deur vanuit uw bed kunt zien, maar zorg er wel voor dat uw bed niet in een lijn met de deur staat. Op deze manier zou u wel kunnen zien wie of wat er de kamer binnen komt, maar zit u niet in de energiestroom. Is het niet mogelijk om uw bed zo neer te zetten dat u de deur kunt zien? Plaats dan spiegels in uw kamer zodat u de deur alsnog kunt zien. Let wel op, plaats de spiegels zo dat u uzelf vanuit bed niet in de spiegel kunt zien. Plaats uw bed bij voorkeur met het hoofd naar de muur en de zijkanten van uw bed vrij.

Elektrische apparaten: Volgens de Feng Shui zijn elektrische apparaten slecht in uw slaapkamer. Het elektromagnetisch veld zou een negatief effect hebben op uw Chi. Probeer daarom zo min mogelijk elektrische apparaten in uw slaapkamer te plaatsen. Wilt u bijvoorbeeld toch een tv op uw kamer, bedek hem ’s nachts dan met een kleed of doek.

Reinheid en orde
Zowel reinheid als orde zijn belangrijk. Zorg daarom voor een opgeruimde en schone kamer. Ruim alle potjes met medicijnen en andere rommeltjes eens op zodat dit jouw energie niet belemmert.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.