Menu
X

Valpreventieve maatregelen

Valpreventie betekent het voorkomen van vallen. Het is belangrijk dat u weet hoe u ervoor kan zorgen om een val te voorkomen en zo ook botbreuken. In dit artikel vertel ik u wat u kunt doen om vallen zoveel mogelijk te voorkomen door preventieve maatregelen. Zo kan de kans verkleind worden dat u valt.

Wanneer u valt, maar geen schade ziet, kunt u wel vervolgens angst krijgen om nog eens zo’n val mee te maken en kunnen uw spieren verzwakken. Hierdoor kan het risico van vallen nog groter worden.
Dit willen we natuurlijk graag voorkomen, toch?

Er zijn een aantal veiligheidsmaatregen die u kunt nemen om het uitglijden en vallen te voorkomen in uw huis:

1. De trap hoort aan beide kanten leuningen te hebben.
2. Plak antisliptape op de trap, dit zorgt ervoor dat u niet makkelijk zal uitglijden.
3. Verwijder gevaarlijke spullen die in de weg staan in het looppad, zoals meubilair, losse spullen en tapijt dat glijdt.
4. Gebruik antislip tapijt/matten in uw woonkamer, badkamer en keuken.
5. Voor in uw badkamer is het handig als u een handgreep aanschaft, waar u zich aan kunt vasthouden in het toilet en in bad of douche. Zo’n handgreep is tegenwoordig te koop met zuignappen, zodat u het zelf makkelijk kunt vastzetten in uw badkamer.
6. Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk beweging krijgt om fit te blijven. Dit vermindert de kans dat u valt doordat u meer evenwicht zult hebben.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.