Menu
Vakantie

Welke senioren reizen boek jij?

senioren reizen

Optimaal genieten tijdens een vakantie speciaal voor ouderen. Klinkt ideaal toch? Een senioren reis waarin je mee kan gaan met een groep en begeleiders. Ongeacht of je gezond bent, een ziekte hebt of veel zorg nodig hebt. Tijdens senioren reizen is alles mogelijk voor iedereen. Het belangrijkste tijdens senioren reizen is dat iedereen geniet van de reis en gezellig samen met elkaar leuke dingen doet. Zo kan iedereen volledig genieten van de senioren reizen. Wil je meer weten over welke soorten senioren reizen jij kan boeken? We vertellen het je graag in de blog hierover.

Senioren reizen

Senioren reizen zijn er in vele verschillende varianten. Voor senioren is het leuk om op reis te gaan met andere die in dezelfde situatie zitten. Zo kunnen ze goed met elkaar praten en hebben ze vaak dezelfde raakvlakken. Hoe ouder senioren worden hoe groter de kans is dat ze meer alleen zijn, omdat ze hun partner verloren hebben of alleen zijn. Hiervoor is het fijn als ze niet meer eenzaam zijn door af en toe op senioren reizen mee te gaan. Leuke uitjes met elkaar, gezellig praten over onderwerpen, maar tegelijk tijd wanneer je eigen rust wilt is dat helemaal goed.
Senioren reizen is geen vakantie zonder leuke programma’s. Tijdens de senioren reizen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Verschillende per soort senioren reizen en voor wie de vakantie is verschilt het programma enorm. Voor elke vakantie worden er leuke tochten georganiseerd dat je wandelend of fietsend kan doen. Leuke spelletjes of workshops worden georganiseerd. Maar natuurlijk mag je zelf in je eigen rust een boekje lezen of middag dutje doen.

Senioren met of zonder zorg

Tijdens senioren reizen heb je een vakantie waarin je mee kan gaan, ongeacht hoeveel zorg je nodig hebt. De senioren reizen zijn mogelijk voor elk type zorg, omdat er altijd verzorgende mee gaan. Als je mee gaat op senioren reizen waarbij je meer zorg nodig hebt dan normaal zullen hier ook meer verzorgende mee gaan. Je hebt senioren reizen zonder zorg, met lichte zorg of intensieve zorg.

  • Senioren reizen zonder zorg
    Op een senioren reis zonder zorg zullen er minder verzorgende en begeleiding mee zijn dan op senioren reizen waarbij veel zorg nodig is. Tijdens deze vakantie worden er leuke uitjes gepland waar je aan mee kan doen. Zodra je geen zin hebt om mee te gaan kan je gerust zelf lekker genieten op het verblijf.
  • Senioren reizen met lichte zorg
    Het kan zeker voorkomen dat je als senior lichte zorg nodig hebt. Dit kan zijn dat je hulp nodig hebt bij het lopen, eten of fietsen. Op de vakantie zullen hier voldoende begeleiding en verzorgende mensen mee gaan die je hierbij kunnen helpen. Vrijwillig wordt je met alle liefde geholpen.
  • Senioren reizen met intensieve zorg
    Wanneer je ouder wordt heb je steeds meer zorg nodig. Of dit is bij het opstaan, aankleden of eten maakt niks uit. Je word voldoende ondersteunt door de begeleiding en ze zullen je altijd helpen waar nodig is. Zodat jij optimaal kan genieten van je senioren reizen.

Senioren reizen met visuele beperkingen

Er zijn bestemmingen in Nederland waarbij het verblijf volledig is afgestemd op mensen met een visuele beperking. Zo kunnen mensen met een visuele beperking genieten van vakanties terwijl normaal de mogelijkheden hierin erg beperkt zijn. Voor een gezin waarin iemand een visuele beperking heeft kan het lastig zijn om op vakantie te gaan en de hulp te bieden dat ze nodig hebben. De senioren reizen voor mensen met een visuele beperking is hier volledig op ingesteld. Je krijgt alle hulp en zorg die je nodig hebt van vrijwilligers. Daarbij worden er speciaal voor de mensen activiteiten georganiseerd zodat ze optimaal kunnen genieten van een vakantie.

Senioren met meerdere beperkingen

Samen met andere mensen die meervoudige beperkingen hebben op vakantie. Klinkt super gezellig, toch? Je weet goed hoe het voelt voor de ander en kan makkelijk over onderwerpen en situaties praten. Op de senioren reizen voor mensen met meerdere beperkingen wordt een speciaal programma georganiseerd zodat iedereen mee kan doen. Van leuke tochtjes door de omgeving, workshops of een gezellig spelletje. Je wordt goed ondersteunt en geholpen op de vakantie zodat jij kan genieten.

Gezinsvakantie met zieke

Er worden vakanties georganiseerd speciaal voor gezinnen waarin iemand ziek is. Vaak kan je lastig door een ziek kind of ouder op vakantie en blijf je thuis. Misschien heb je al wel eens gehoord van een gezinsvakantie met een ziek gezinslid? Als je hier nog niet van hebt gehoord gaat er een wereld voor je open! De mogelijkheid om op vakantie te gaan met het hele gezin terwijl er een gezinslid ziek is. Samen kunnen genieten van de vakantie, samen zijn en leuke uitjes. Klinkt super leuk!

Senioren reizen voor mantelzorgers en partners

Als je een mantelzorger bent weet je hoe zwaar het soms kan zijn. Vooral als je mantelzorger bent van een senior die aan het dementeren is. Constant zorg moeten kunnen bieden en helpen. Na een periode kan het te veel worden en ben je toe aan een vakantie. Speciaal hiervoor worden er vakanties georganiseerd. Je kan samen met je partner die dementie heeft of iemand waar je voor zorgt op vakantie. Tijdens deze vakantie wordt er hulp en zorg geboden van begeleiders zodat jij echt vakantie hebt, maar wel samen met je partner. Zo kan je samen op vakantie terwijl je niet zelf contant een mantelzorger hoeft te zijn.

Senioren reizen boeken

Ben jij overtuigd en wil jij graag senioren reizen boeken? Kies je soort senioren reis uit en boek snel zodat jij binnenkort kan genieten van je vakantie. Vele verschillende senioren reizen voor verschillende situaties en mensen. Voor iedereen is er voldoende zorg en hulp vanuit de vrijwilligers. Je word met liefde geholpen en je hebt gezellig gezelschap.