Menu
Musea

ANWB Museumcheck: musea gastvrij voor bezoekers die minder mobiel zijn  

Bij de 27 musea die zijn bezocht in kader van de ANWB Museumcheck lijkt het prima gesteld met de toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. Dat blijkt uit de ANWB Museumcheck, uitgevoerd door 1800 ANWB-vrijwilligers. Frits van Bruggen, lid van de ANWB-hoofddirectie, overhandigde vandaag de rapportage aan  Mirjam Moll, manager collectieve promotie bij de Museumvereniging tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Tropenmuseum in Amsterdam.

De 27 musea scoren gemiddeld een 8,1 op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid. Uitschieters zijn het Continium in Kerkrade, Nationaal Klok en Peel museum in Asten en het Watersnood museum in Ouwerkerk met een gemiddelde van 8,7. De musea kunnen verbeteren als het gaat om de online informatievoorziening en de parkeergelegenheid.

De bezoeken aan musea vonden eind vorig jaar plaats.  Aan de hand van een vragenlijst gingen de vrijwilligers in duo’s, waarvan één minder mobiel was, aan de slag. Ze keken niet alleen naar voorzieningen als liften en bankjes om uit te rusten zij keken ook naar gastvrijheid. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de informatie op de website, informatieborden en bewegwijzering in het museum en het  contact met het museumpersoneel. Elk museum ontvangt een rapport met adviezen en verbeterpunten.

Kijk voor meer informatie op anwb.nl/museumcheck.

 

De ANWB Museumcheck is een initiatief van de ANWB en de Museumvereniging. Beide organisaties vinden het belangrijk dat ook minder mobiele mensen ongehinderd en gastvrij kunnen genieten van musea. De beoordelingen van de vrijwilligers staan vanaf vandaag op Het Land van ANWB, de site met duizenden verrassende uitjes.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.