Menu
Kunst & Cultuur / Musea

Boeddha Weekend in het Tropenmuseum

In het weekend van 15 en 16 oktober vindt het Boeddha Weekend plaats. Het Tropenmuseum staat daarmee geheel in het teken van het boeddhisme. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door deel te nemen aan vele activiteiten waaronder rondleidingen, workshops en lezingen.

Programma
Bezoekers kunnen meedoen aan een workshop Kum Nye (yoga) en aan een lezing over de acht Tibetaanse symbolen van geluk. Kinderen kunnen een Tibetaans wensvlaggetje maken en volwassenen kunnen tijdens een workshop boeddhistische symbolen tekenen. Tijdens rondleidingen door de tentoonstelling De Boeddha worden de verschillen en de overeenkomsten van het boeddhisme wereldwijd ontdekt. Ook kan er gekozen worden voor een rondleiding over het leven van Boeddha. Naast alle activiteiten is er ook ruimte voor muzikale bezinning. DJ Kareem Raïhani laat zijn relaxte sound uit de spiritual scene horen, Morris Weijers speelt op een Caisa (hangdrum) en gitarist en componist Junhyung An – beter bekend als A.J. – laat inspirerende klanken horen.

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober
10.00 – 17.00 uur
Prijs: gratis activiteit voor museumbezoekers
Entree Tropenmuseum: €8 (4 t/m 18 jaar) – €15 (volwassenen)
Meer informatie over het programma zie: https://tropenmuseum.nl/nl/event-BoeddhaWeekend-2016

Tentoonstelling De Boeddha
Dit weekend wordt georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling De Boeddha. Deze tentoonstelling met meer dan 100 Boeddhabeelden laat zien hoe het boeddhisme wereldwijd beleefd wordt. Aan de hand van unieke internationale topstukken volgt men het levensverhaal van een van de meest inspirerende figuren uit de wereldgeschiedenis. De Boeddha is tot en met 29 januari te zien in het Tropenmuseum.

Over het Tropenmuseum
Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.