Menu
Gezondheid

Rijpe huid: Hoe verzorg je deze het beste?

Rijpe huid

Wanneer je ouder wordt, verandert de huid behoorlijk en je kunt dit ook duidelijk zien. De huid wordt dunner en is kwetsbaarder, daarnaast krijg je last van rimpels. De huid produceert minder vet, waardoor het moeilijk wordt om vocht te produceren. Goed om te weten is dat de huid het grootste orgaan van je lichaam is en ook dient als omhulsel. Daarom is het op oudere leeftijd van groot belang dat je veel doet aan de verzorging van de huid. Het verzorgen van een rijpere huid kan behoorlijk ingewikkeld zijn, gelukkig zijn er handige middeltjes die jou hierbij kunnen helpen. Gebruik bijvoorbeeld de producten van Vichy voor het vertragen van het verouderingsproces. Maar welke producten zijn goed voor een gezonde verzorging van een gevoelige huid? En waar moet je nog meer op letten? In dit artikel leggen we dit uitgebreid uit en zo kun je ervoor zorgen dat de huid gezond blijft.

Cleanser

Het huidoppervlak bestaat vooral uit vetzuren, die nodig zijn voor het behouden van vocht. Wanneer je ouder bent en een rijpe huid hebt kan het zijn dat je minder vetzuren hebt. Veel gezichtsreinigingsproducten zorgen ervoor dat de vetzuren verminderd worden. Je wilt dat natuurlijk niet met een rijpe huid en het is van belang dat je hier goed naar kijkt. Wanneer je de huid reinigt is het zeer belangrijk dat je een cleanser gebruikt die een vochtig gevoel op de huid achterlaat. De cleansers van Vichy zorgen voor dat vochtige gevoel en ook voor een effectieve reiniging.

Houd de huid vochtig

Vooral met een rijpe huid is het van groot belang dat de huid gehydrateerd blijft. Dit begint bij het drinken van minimaal 2 liter water per dag, daarnaast wil je ook kijken naar verzorgingsproducten die bijdragen aan het vochtig houden van de huid. Vichy heeft dagcrèmes die hydraterend werken en bevatten ingrediënten die droogheid van de huid verminderen. Ben je op vakantie in een warm land? Juist dan moet je vooral oppassen omdat de huid sneller zijn vocht verliest. Dit komt door de buitengewone droge lucht en dit is de huid niet gewend.

Zonnebescherming

Op oudere leeftijd is het belangrijk dat je oppast met zonlicht. De uv-straling die afkomt van de zon kan de huid sneller beschadigen. Een rijpe huid is dunner vergeleken met een jongere huid en daarom is de oudere huid eerder beschadigd bij uv-straling. Je kunt hierdoor sneller last krijgen van irritaties en vlekjes op de huid, maar ook verhoogt het de kans op huidkanker. Voordat je de zon in gaat, is het van belang dat je een goede zonnebrandcrème gebruikt. Kijk goed naar de informatie over de zonnebrandcrème en controleer de factor. Je kunt namelijk beter een hogere factor nemen dan nodig is, maar een lagere wil je nooit nemen omdat het de kans verhoogt op verbranding.

Omega 3

Huidverzorging met omega 3 vetzuren zorgen voor veel positieve effecten voor je lichaam. Je krijgt hierdoor een gladde, egale en soepelere huid. Heb je te weinig omega 3 in je lichaam? Je kunt op het internet eenvoudig supplementen kopen, waarmee je omega 3 kunt aanvullen in je lichaam.