Menu
Gezondheid

Hoe om te gaan met een hittegolf?

Wanneer het zomer wordt en de temperatuur weer flink kan oplopen, is het belangrijk dat u zich goed beschermt tegen een eventuele hittegolf. Wanneer u dat onvoldoende of helemaal niet doet, dan bestaat het risico dat u bijvoorbeeld flauw valt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom volgen hier een aantal tips die u kunnen helpen u goed voor te bereiden op een hoge temperatuur.

Water drinken

Voldoende drinken is natuurlijk het allerbeste dat u kunt doen wanneer u midden in de warmte zit. U voorkomt er niet alleen mee dat u uitdroogt, ook is het voor uw energie veel beter. Zeker tijdens hoge temperaturen zweet u erg veel en daarom is het belangrijk dat u voldoende vocht en fruit tot u neemt. Zorg daarom altijd voor voldoende drinkwater in huis. Dat is helemaal belangrijk wanneer u onderweg bent en misschien wel in de file komt te staan.

Warmte buiten uw huis houden

Een goede zonwering kan bijdragen aan het weghouden van de warmte in uw woning. Het is vaak transparant, dus u kunt er door heen kijken. Maar u weet wel de warmte in uw woning met 5 tot 7 graden te verminderen. Ze zijn eenvoudig te monteren. U kunt het uiteraard ook professioneel laten monteren, wanneer u zelf niet veel technische kennis heeft. Daarnaast kan het in de winter ook nog eens flink besparen op uw energieverbruik.

Oudere mensen in de warmte

Ook oudere mensen hebben vaak last van de warmte. Tips voor ouderen zijn bijvoorbeeld ze genoeg laten drinken. Laat ze vooral ook verkoeling zoeken en schaf een ventilator aan om het hen aan aangenaam te maken. Oudere mensen voelen het vaak niet wanneer ze dorst hebben, omdat hun nieren niet altijd even goed werken. Maak ze af en toe nat met een washandje en houd ze vooral ook in de schaduw.