Menu
Gezondheid

4350 kilometer fietsen met MS voor MS

Conny Slotboom en André Hoekstra stappen op 1 april in Utrecht op de fiets om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte multiple sclerose (MS). Hun reis leidt naar Praag en weer terug en is 4350 kilometer lang. Een bijzondere tocht omdat Conny zelf MS heeft. Het echtpaar hoopt met hun fietstocht zoveel mogelijk geld in te zamelen om verder onderzoek naar de oorzaken van en een remedie voor MS mogelijk te maken.

Op 1 april vertrekken Conny en AndrÈ vanaf het Domplein in Utrecht. De burgemeester van Utrecht en de directeur van de stichting MS Research zullen hen persoonlijk uitzwaaien. Conny en AndrÈ fietsen via VenetiÎ en Wenen naar Praag en via Duitsland weer terug naar Utrecht. Een tocht van 4350 kilometer.

Conny heeft zelf MS. Zij en haar man zijn dan ook enorm gemotiveerd. ‘Onze gezamenlijke hobby is fietsen. Dat willen we zo lang mogelijk blijven doen. We hebben samen al de nodige kilometers afgelegd. Deze fietstocht doen we juist nu Conny nog goed kan fietsen. Want dat is het ellendige van MS: het sloopt je lichaam stukje bij beetje en je kunt steeds minder. Conny kan gelukkig nog heel veel, maar er zijn mensen met MS die in een rolstoel moeten zitten of die veel pijn hebben. Wij moeten verder leven met MS en willen niet lijdzaam toezien. Wij willen verder onderzoek mogelijk maken. Is het niet voor Conny, dan voor al die andere mensen met MS.’

Het geld dat Conny en AndrÈ bijeen willen fietsen gaat naar de stichting MS Research te Voorschoten. Het onderzoek dat ze hebben geselecteerd heet ‘Versterken van de deltawerken van de hersenen’ door het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Tijdens MS is de natuurlijke bescherming door de Bloed Hersen BarriËre verstoord. Er ontstaan beschadigingen aan de bloedvaten en schadelijke stoffen dringen de hersenen binnen. Het versterken van de functie van de Bloed Hersen BarriËre kan van groot belang zijn om verergering van MS te voorkomen. Al het geld dat Conny en AndrÈ inzamelen is bestemd voor dit onderzoek. Zij financieren hun tocht helemaal zelf.

Op hun website www.verdermetms.nl leest u meer over deze bijzondere fietstocht en hoe u kunt bijdragen. U kunt hun avonturen onderweg volgen via hun dagelijkse twitterberichten en weblogs.

Conny Slotboom en Andre Hoekstra