Menu
Gezondheid

4 redenen waarom een dagje Sauna goed voor u is

Sauna

Niet iedereen staat te springen om een bezoekje aan de sauna. Toch zitten er veel voordelen aan een bezoekje aan het warme hokje in de wellness of sportschool. Ik geef u 4 redenen waarom een dagje sauna goed voor u is.

1. Geef uw gezondheid een boost

Wanneer u de warmte binnenstapt reageert uw lichaam gelijk. Uw hart gaat sneller kloppen en uw bloeddruk daalt. Na de sauna springt u in een dompelbad of neemt u een koude douche waardoor uw bloeddruk direct weer stijgt. Uw bloedsomloop wordt gestimuleerd waardoor uw lichaam weer een goede doorbloeding krijgt.

2. Door sauna bezoekjes minder vaak verkouden

Doordat u bij een bezoekje aan de sauna regelmatig snel van temperatuur wisselt krijgt u een betere weerstand. Uw lichaam went aan de schommelende temperaturen waardoor u ook minder snel verkouden zal worden.

3. Maak uw spieren weer soepel in de sauna

Pijnlijke en stijve spieren zijn vervelend. Spierpijn na het sporten of last van uw rug omdat u verkeerd heeft gelegen? De warmte geeft verlichting voor uw spieren. Maak uw lichaam weer soepel door een bezoekje aan de sauna.

4. Ontspanning voor lichaam en geest

Wanneer u gaat zitten of liggen doet u even helemaal niets. U hoeft zich niet in te spannen en nergens aan te denken. U begint flink te zweten en uw afvalstoffen worden afgevoerd. Laat de spannen letterlijk van uw afvallen en geniet van 10 minuten rust in uw hoofd.

Eigenlijk heeft een bezoek aan een sauna alleen maar voordelen. U hoeft natuurlijk niet gelijk een kwartier in de warmte te blijven zitten maar bouw het langzaam op. Regelmatig een bezoekje aan het warme hokje geeft veel gezondheidsvoordelen. Bij veel sportscholen kunt u al gebruik maken van de sauna, eerst lekker sporten en dan relaxen en af douchen. Maak van uw sportroutine een gezondheid momentje en geniet van wat tijd voor u zelf.