Menu
Gezondheid

Afronden school voorkomt krimpen

Als we ouder worden, worden we allemaal wat minder fit. De gezondheid wordt vaak wat minder, we krijgen rimpels en ons haar wordt grijs. Waar u als kind niet kon wachten om te groeien en langer te worden is het als u ouder wordt ook voor veel mensen weer een angst om te krimpen. Maar dit laatste kan tegenwoordig worden voorkomen door school af te ronden.

Dit is gebleken uit een wetenschappelijk onderzoek. Het krimpen op latere leeftijd ontstaat door het verlies aan botmassa. De opleiding en leefomgeving van een persoon heeft hier een grote invloed op. Ouderen die hun school hebben afgerond krimpen tot bijna twee centimeter minder dan mensen die geen opleiding hebben afgerond.

Chinese onderzoekers plaatsen de onderzoeksresultaten in het wetenschappelijk tijdschrift American Economic Journal: Applied Economics. Uit het onderzoek is ook gebleken dat mannen uit China gemiddeld 3,3 centimeter krimpen en vrouwen zelf 3,8 centimeter.

Heel veel keuzes in uw leven hebben invloed op het lengteverlies op latere leeftijd. Zo zit er zelfs verschil tussen de mensen die alleen hun basisschool hebben afgerond en de mensen die ook de middelbare school hebben afgerond.

Heeft u uw school wel afgemaakt, maar bent u er altijd voor in om iets nieuws te leren? Enjoy biedt verschillende leuke workshops aan.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.