Menu
Telefonie en technologie

De 4 beste senioren apps voor uw iPad.

Kunt u zich nog herinneren dat als u de computer opstartte, u dat vertrouwde Windows geluidje hoorde? Dat u even moest wachten voordat de computer helemaal was opgestart en dat u daarna kon inbellen op het internet?  Soms was zelfs dat gekraak te horen als iemand anders tegelijkertijd aan het telefoneren was

Tegenwoordig staat uw computer misschien wel al heel lang ongebruikt op een zolderkamertje, terwijl u lekker beneden op de bank uw e-mails aan het lezen bent op uw iPad. Want waarom zou u nog wachten op een computer die moet opstarten terwijl u in één seconde uw iPad heeft ontgrendeld? En waarom zou u nog achter dat stoffige bureau zitten, terwijl u lekker op de bank uw iPad kunt gebruiken om boeken te lezen, e-mails te versturen of het nieuws te volgen?

En ook al bent u de laatste tijd wat handiger geworden in het gebruik, misschien moet u toch nog wel wennen aan al die verschillende apps en al die verschillende mogelijkheden. Aangezien wij begrijpen dat het soms wat tijd kost om te leren hoe je met een iPad moet omgaan, willen wij u graag daar bij helpen. Wij hebben daarom een aantal apps op een rijtje gezet waarmee u veel meer uit uw iPad kunt halen.  (Weet u niet precies hoe u apps moet downloaden op uw iPad? Klik op deze link ‘De App store gebruiken’ voor een handleiding)

#1. Uitzending Gemist

U heeft natuurlijk een aantal programma’s wat u volgt op televisie. Maar wist u ook dat u al uw favoriete programma’s die worden uitgezonden op Nederland 1, 2 of 3 ook via een app te bekijken zijn?  Naast dat u programma’s kunt bekijken, kunt u daar ook Radio 1, Radio 2, 3FM enz. beluisteren.  Een totaal pakket dus, zonder dat u er voor hoeft te betalen. Klik hier om de app te downloaden.

#2. Skype

Nu is het natuurlijk leuk om overal op visite te gaan, maar soms wonen familie of vrienden ontzettend ver weg. Toch wilt u wel overal op de hoogte van blijven! Nu kunt u al uw kinderen en kleinkinderen bereiken met een simpele aanraking op het scherm. Met Skype gebruikt u de camera van uw iPad en kunt u beeldbellen met iedereen die ook Skype heeft geïnstalleerd op de computer, telefoon of iPad. Klik hier om een Skype te downloaden. Als het niet lukt om een Skype account aan te maken, kunt u hier lezen hoe u dat precies moet doen.

#3.Bibliotheek

Misschien gaat u om de paar weken nog naar de bibliotheek om daar boeken te lenen. Nu is dat altijd een fijn moment, om tussen de rijen door te struinen en paar goede boeken uit te zoeken. Toch heeft u misschien soms zin om een goed boek te lezen, maar niet om naar de bibliotheek te gaan. Dan komt deze app van pas! Hier kunt u verschillende boeken digitaal lenen bij de bibliotheek en zo op uw iPad lezen.  Zo hoeft u dus nooit meer een boete te betalen! Hier kunt u de app downloaden, en als u nog vragen heeft over het aanmelden of andere vragen kunt u hier de antwoorden vinden.

#4. Buienradar

Nu is het de laatste tijd ongelooflijk mooi weer geweest, maar straks komen de herfstmaanden er weer aan, en dan is het fijn als u precies kunt zien wanneer het gaat regenen. Dan gaat u misschien een half uurtje later boodschappen doen, als u weet dat het straks weer stopt met regenen. Buienradar laat precies zien, hoe laat het in uw woonplaats gaat regenen en wanneer de regen ook weer stopt. Zo komt u nooit meer voor vervelende verassingen te staan. U kunt hier de app downloaden.

iPad reparatie, bij u thuis!

Nu kan het zomaar gebeuren dat er een ongelukje is gebeurd met uw iPad. Misschien is het glas wel gebarsten omdat iPad de van de bank viel, of misschien heeft u een glas water over de iPad heen laten vallen: een ongeluk zit een klein hoekje. Maar gelukkig hoeft u niet lang zonder iPad te zitten. De ‘smartphone en iPad reparatie service’ Terello kan vandaag al bij u zijn om uw iPad te repareren binnen een half uur! En op elke iPad scherm reparatie of iPad reparatie krijgt u daarbij ook nog eens levenslange garantie! Zo hoeft u de deur niet uit, en wordt u snel en vakkundig geholpen!