Menu
Gezondheid

5 gezonde soorten voeding die u zou moeten eten!

Veel van ons zijn op zoek naar verschillende gezonde manieren van leven en eten, zonder dat ze een lekkere smaak moeten op geven. U eet waarschijnlijk al fruit en groenten, zoals broccoli en banaan, maar toch zijn er 5 niet zo bekende “supersterren” qua voeding.

  • Linzen. Ze lijken misschien op een mislukte doperwt, maar laat u zich hierdoor niet misleiden. Linzen zijn namelijk rijk aan voedingsvezels en, een goede bron van ijzer en foliumzuur. Die helpen de kans op een hartziekte te verminderen, helpen met het verhogen van uw stofwisseling en ze verbeteren spijsvertering!
  • Bloemkool is dit jaar aan de beurt om in de schijnwerpers te staan, en dat heeft ie ook verdient. Waarom? Deze kruisbloemige groente is namelijk rijk aan vitamine C, vezels en kalium. Probeer gewoon eens gepureerde bloemkool i.p.v. aardappelpuree. Tip: als de bittere smaak van de bloemkool u niet bevalt, probeer het dan te stomen of braden voor een mildere smaak.
  • Sardientjes. Waarschijnlijk niet de eerste vis waar u aan denkt, maar zeker wel de gezondste. Deze kleine lekkernij is een magere bron van eiwitten, rijk aan Omega-3, vitamine B12 en D, dit maakt ze een hart-vriendelijke snack!
  • Granaatappels hebben al vaak op de achterbank gezeten in vergelijk met andere fruitsoorten, maar de heerlijke juweeltjes hebben toch wel een grotere voedingswaarde dan de meeste traditionele favorieten. Niet alleen zitten de zaden en sap vol met antioxidanten, maar ze zijn ook rijk aan vitamine C en kalium, en als bonus zijn de zaden een bron van vezels.
  • Lijnzaad. Door een goede bron van vezels, omega-3 vetzuren en antioxidanten, wordt lijnzaad ook gezien als één van de krachtpatsers. Gelukkig voor ons, kunnen ze makkelijk worden verwerkt in bijna elk recept. Denk maar aan muesli, gebakjes, yoghurt en meer.