Menu
Hart en vaatziekte

Walnoten verlagen kans op hart- en vaatziekten

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat walnoten en walnotenolie goed is voor de verlaging van het cholesterol en dus ook goed voor het hart. Dit is dus een vrij simpele manier om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen.

Dit is gebleken uit een onderzoek van de Penn State University, Tufts University en University of Pennsylvania. Zo heeft de olie een positief effect op de bloedvaten en de hele walnoten op het verbeteren van HLD, een goed cholesterol.

Zo kun je zien dat het eigenlijk vrij simpel is om aan je gezondheid te werken. Voeg de walnoten toe aan je voedingspatroon en je verlaagt de kans op hart- en vaatziekten. Walnoten bevatten van alle noten de meeste anti-oxidanten. Deze gaan de schadelijke stoffen in ons lichaam tegen. Om het effect van de walnoten duidelijk te merken is het belangrijk dagelijks ongeveer 7 walnoten te eten.

Je kunt walnoten gewoon zo eten, maar ze zijn ook erg lekker om bijvoorbeeld in een salade toe te voegen. Daarnaast zijn er ook nog vele andere lekkere recepten waar je walnoten aan toe kunt voegen. Zo zijn walnoten ook hartstikke lekker bij een gehaktbal en brie of bij zalm en spinazie.

Nog meer leuke ideeën opdoen voor recepten met walnoten? Volg een kookworkshop in Arnhem.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.