Menu
Vrije Tijd

Verzetsmuseum Junior op Bevrijdingsdag gratis voor kinderen

Ter gelegenheid van Nationale Bevrijdingsdag verleent Verzetsmuseum Junior op maandag 5 mei kinderen tot en met 15 jaar gratis toegang. Verzetsmuseum Junior is de speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar gebouwde permanente uitbreiding van Verzetsmuseum Amsterdam over het leven van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kinderen krijgen op 5 mei ook gratis het nieuwe boekje uitgereikt, dat fungeert als leidraad voor een bezoek aan de echte doe-tentoonstelling die Verzetsmuseum Junior is.

In Verzetsmuseum Junior volgen kinderen de waargebeurde belevenissen van vier kinderen in oorlogstijd: Eva, Jan, Nelly en Henk. Eva, Jan, Nelly en Henk – nu allemaal 80 jaar of ouder – waren tijdens de oorlog 9 tot 14 jaar; dezelfde leeftijd als de kinderen waarvoor Verzetsmuseum Junior is bedoeld. Eva is joods, Jan is zoon van verzetsouders, Nelly komt uit een NSB-gezin en Henk krijgt te maken met de dagelijkse gevolgen van de oorlog. Zij vertellen, ieder in hun eigen nagebouwde woonhuis, aan de hand van objecten en in animaties en verstopte geluidsfragmenten hoe hun leven er uitzag en welke problemen en dilemma’s er door onvrijheid, vervolging en schaarste op hen afkwamen.

Heel populair is ook het thema over kinderen in Nederlands-Indië en de rest van de wereld, dat is verwerkt in een spannende game in de cockpit van een Lancaster bommenwerper waarin de bezoekers over de wereld kunnen vliegen. Ook de epiloog wordt goed gewaardeerd. Bezoekers kunnen hier reageren op uitspraken die Eva, Jan, Nelly en Henk nu doen over thema’s als vrijheid, vooroordelen, democratie en mensenrechten.

Kijk voor meer informatie over Verzetsmuseum Junior op www.verzetsmuseum.org

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.