Menu
Eenzaamheid

Vele duizenden ouderen minder eenzaam door uitjes BoodschappenPlusBus

Eenzaam zijn. Zelden meer iemand zien of spreken en nauwelijks de deur uitkomen. Helaas geldt dit voor zo’n 200.000 ouderen in Nederland. Zij voelen zich extreem eenzaam. Juist voor deze groep heeft het Nationaal Ouderenfonds vijf jaar geleden de BoodschappenPlusBus opgericht. Inmiddels rijden er vijftig bussen door het land, waar duizenden ouderen met groot plezier gebruik van maken. Reden genoeg om het 5-jarig bestaan van de BoodschappenPlusBus op dinsdag 29 november groots te vieren.

Met z’n allen naar de markt, een bezoekje aan een museum of gezellig naar een bingo- of stamppotavondje. Met de BoodschappenPlusBussen worden tal van uitjes voor ouderen geregeld. En met succes, zo blijkt niet alleen uit onderzoek, maar ook uit de vele positieve reacties van ouderen. Zo komen mensen er door de bus niet alleen even uit, ook worden regelmatig nieuwe vriendschappen gesloten.

Geschiedenis
Het Nationaal Ouderenfonds begon in 2006 met de BoodschappenPlusBus. De eerste bussen gingen rijden in Middelburg en Weert. Al snel daarna volgde ook Amstelveen. Het aantal bussen is daarna in rap tempo gegroeid tot 50 bussen in 2011. Per jaar komen er gemiddeld zo’n tien bussen bij. Als het aan het Ouderenfonds ligt, blijft die groei erin zitten. Zo streeft het Ouderenfonds ernaar om deze belangrijke dienst uiteindelijk in iedere gemeente van Nederland te kunnen aanbieden.

Jubileum
Het Nationaal Ouderenfonds wil het 5-jarig bestaan van de BoodschappenPlusBus natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom wordt het jubileum op dinsdag 29 november uitgebreid gevierd in Amstelveen. In deze gemeente is vanwege het grote succes van de eerste BoodschappenPlusBus, onlangs een tweede bus gaan rijden.
U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de jubileumviering. Op deze dag zullen ruim honderd ouderen vanuit heel het land, die regelmatig gebruik maken van een van de BoodschappenPlusBussen, aanwezig zijn. Zij brengen onder andere een bezoekje aan het Cobra Museum. Een deel van de ouderen gaat hier vervolgens zelf met verf en penseel aan de slag om in schilderijen te maken in Cobra-stijl met als toepasselijk thema “Onderweg zijn is een feest”.
Ook wordt een bezoek gebracht aan de bibliotheek, waar de komende weken een speciale tentoonstelling over de BoodschappenPlusBus te zien zal zijn. De bedoeling is dat deze foto-expositie vervolgens door het land gaat reizen.

Programma
11.45 uur Aankomst BoodschappenPlusBussen bij Cobra Museum. De bussen zullen vervolgens worden geparkeerd op het Stadsplein.
12.30 uur Welkomstwoord van de heer Jan Romme, directeur Nationaal Ouderenfonds
13.00 uur Start rondleidingen en schilderworkshop (fototip).
15.00 uur Bijeenkomst met genodigden, onder wie burgemeester J.H.C. van Zanen van Amstelveen. De ouderen van de BoodschappenPlusBus in Amstelveen zullen aan hem een schilderij overhandigen, dat zij al eerder voor deze gelegenheid hebben gemaakt.
15.45 uur borrel

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marjolein van der Gaag, perscoördinator Ouderenfonds, T 030 – 656 77 74, M 06 – 470 372 20 of m.vandergaag@ouderenfonds.nl.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.