Menu
Feestdagen

Valentijnsdag in de rest van de wereld

Valentijnsdag, een dag vol romantiek in Amerika die net als kerst groots gevierd wordt. Maar wist u ook dat het in Duitsland een dag vol angst is? Of dat vrouwe in Japan verplicht zijn om iets te kopen voor hun mannelijke medewerkers. Het romantische plaatje dat veel mensen voor ogen hebben geld dus helaas voor veel landen niet.

Het slaat maar niet aan in Nederland
In Nederland slaat Valentijnsdag maar niet aan, veel Nederlanders noemen het dan ook een commercieel feest. Uit onderzoek blijkt dat slechts 21% iets doet aan Valentijnsdag, maar ook dat is vaak niet heel serieus.

Een dag vol angst voor Duitsland
Valentijnsdag een dag van de liefde? Nou in Duitsland absoluut niet, Duitsers blijven op 14 februari het liefst de hele dag angstig binnen. Het is namelijk een echte ongeluksdag in Duitsland. Wellicht een beetje raar dat het een angstige dag is, want de Duitsers zelf weten namelijk niet precies waarom. Wel weten ze dat het de geboortedag of sterfte dag is van de verrader van Jezus, namelijk Judas.

Chocolade voor alle mannen in Japan
In Japan geven meisjes en vrouwen chocolade aan hun vriendje en man. Vaak geven ze hier nog iets extra’s bij, bijvoorbeeld een stropdas. Heel gewoon hoor ik u zeggen, maar het gaat verder. Vrouwen geven behalve aan hun vriendje/man ook chocolade aan hun mannelijke collega’s of bazen. Dit wordt gezien als een symbool van hun hartelijkheid of liefheid. Chocolade geven aan de mannelijke collega’s heet ‘Giri Choko’ en betekend verplichte chocolade.

Valentijnsdag is overal in Amerika!
Net als kerst wordt ook Valentijn door heel Amerika gevierd. Mensen begroeten elkaar op 14 februari ook met ‘Happy Valentine’s Day’. Het gaat in Amerika dan ook verder dan alleen een cadeautje voor je geliefde. Het is zo populair dat Amerikanen iedereen elkaar genegenheid wil betuigen. Mensen verrassen daarom niet alleen hun geliefde, maar ook hun vrienden, ouders en andere belangrijke mensen in hun leven. Populair zijn rozen, chocolade en sieraden. Ook scholen spelen er goed op in door een speciale themadag te organiseren.

Romantiek in Italië
Waar Valentijnsdag precies vandaan komt is niet bekend, maar de meeste verhalen gaan terug naar het ‘oude Roma’. Over Valentijn heerst ook nog het bijgeloof dat de eerste man die ongetrouwde vrouwen op Valentijnsdag zien, de ware is. Valentijnsdag wordt in Italië ‘il giorno della festa degli innamorati’ genoemd. In Italië wordt Valentijn alleen gevoerd onder geliefden. Familie, vrienden of andere belangrijke mensen worden verder niet verrast.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.