Menu
Vakantie

Vakantie en gezondheid: waar moet u rekening mee houden

U heeft plannen voor een vakantie om uit te rusten of de mooie omgeving te bekijken? Controleer dan altijd eerst of u vaccinaties nodig heeft. Als oudere bent u nu eenmaal extra kwetsbaar en loopt u extra risico’s. En er zijn nog meer belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden voor uw gezondheid op vakantie. De belangrijkste punten op een rij:

Bespreek uw fysieke conditie met een arts
Wanneer uw conditie niet optimaal is, kan de vliegreis problemen opleveren. Wanneer u bijvoorbeeld hart- of vaatproblemen heeft, is er kans op trombose tijdens de reis. Het is daarom heel belangrijk om uw fysieke conditie met de arts te bespreken om de risico’s te bepalen en deze te kunnen voorkomen.

Zorg voor de juiste vaccinaties
Bekijk ruim vooraf of u vaccinaties ofwel reisinentingen nodig heeft. Hiervoor hoeft u de deur niet uit, er zijn ook aanbieders van reisadvies en reisvaccinaties aan huis, zoals Thuisvaccinatie.nl. U kunt een afspraak maken wanneer het u uitkomt.

Drink voldoende
Het is altijd belangrijk om voldoende te drinken wanneer u op vakantie bent. In sommige landen kan het erg warm zijn. En wanneer u last hebt van diarree, moet u extra veel drinken.