Menu
Financiële dienstverlening

UWV start met klantenpanel voor verdere ontwikkeling dienstverlening

UWV start met een online panel van klanten. Met de feedback uit dit panel wil de uitvoeringsorganisatie weten hoe de dienstverlening wordt ervaren en hoe deze verder kan worden verbeterd. Het panel wordt verzorgd door een gespecialiseerd onderzoeksbureau en wordt ingezet naast al bestaand en regulier klantenonderzoek. Ruim 3.500 klanten hebben zich al aangesloten bij het UWV Panel.

UWV hecht veel waarde aan de mening en ervaringen van haar klanten en stakeholders en doet daarom regulier onderzoek naar de tevredenheid van deze groepen. Als eerste grote uitvoeringsinstantie zet UWV nu ook een klantenpanel in. Daniëlle Koning, projectmanager van het UWV Panel: “Een klantenpanel geeft ons de mogelijkheid om snel feedback te krijgen op onze dienstverlening. Zijn bijvoorbeeld onze brieven duidelijk, werkt onze online communicatie goed, of begrijpen mensen de regels rond vrijwilligerswerk. Maar we vragen ook naar de toegankelijkheid van UWV en het persoonlijk contact met onze medewerkers. De resultaten uit het panel helpen ons om onze diensten te optimaliseren en zo veel mogelijk af te stemmen op de behoefte van onze klanten.”

WW-dienstverlening
Er wordt naar gestreefd om 6.500 deelnemers te werven voor het panel. In de afgelopen weken hebben zich al meer dan 3.500 mensen gemeld. In eerste instantie wordt de dienstverlening aan werkzoekenden met een WW-uitkering tegen het licht gehouden. Later zal ook de dienstverlening van UWV aan arbeidsgehandicapten en werkgevers door middel van het panel worden onderzocht. De leden van het UWV Panel krijgen een aantal keer per jaar een uitnodiging voor een online onderzoek. Dat is bijvoorbeeld een online enquête, een forum of een live chat. Het onafhankelijke gespecialiseerde onderzoeksbureau MWM2 voert de onderzoeken uit. Deze organisatie verzorgt meer dan 150 klantpanels voor grote en kleinere organisaties.

Leden gezocht
Klanten van UWV kunnen zich nog melden voor het UWV Panel. Wilt u ook uw mening geven over de dienstverlening van UWV? Op uwv.nl kunt u uzelf aanmelden en meer informatie lezen over het klantenonderzoek.

No Comments

    Leave a Reply