Menu
Australië / Vakantie

Uw visumaanvraag voor Australië

Australie

Gaat u als toerist naar Australië? Wat ontzettend gaaf zeg, naar het land met prachtige natuur, het Opera House, de Aboriginals en het Groot Barrièrerif. Maar vergeet ook niet om een visum aan te vragen als u naar Australië gaat. 

Er zijn verschillende visa waar u uit kunt kiezen als u naar Australië gaat. Bedenk van tevoren dus goed wat uw plannen zijn en hoe lang u wilt blijven.

Toeristenvisum
Australië biedt 2 verschillende toeristenvisa aan, namelijk een voor 3 maanden en een voor 6 – 12 maanden. Houd er rekening mee, dat als u besluit het visum voor 3 maanden aan te vragen en u vervolgens toch langer wilt blijven, u uw visum niet in Australië kunt verlengen. U moet dan naar een land buiten Australië om de zaken rondom uw visum te regelen. Let wel op, u mag met een toeristenvisum niet werken. U kunt het toeristenvisum online aanvragen voor €41,75.

Toeristenvisum voor 3 maanden
Dit visum mag u in totaal 3 maanden in Australië verblijven en gaat pas in op het moment dat u het land binnenkomt. Vanaf dat moment is hij een jaar geldig. U kunt het land dus meerdere keren verlaten en vervolgens weer terugkeren.

Toeristenvisum voor 6-12 maanden
U kunt dit visum aanvragen als u van plan bent tussen de 6 – 12 maanden in Australië te verblijven. Om in aanmerking te komen voor dit visum moet u aantonen dat u voldoende financiële middelen hebt om uw tijd in Australië te kunnen financieren. Vraag uw visum op tijd aan, het kan namelijk voorkomen dat er gevraagd word om een doktersverklaring.

Work and Holiday visum
Voor dit visum komt u alleen in aanmerking als u tussen de 18 – 30 jaar bent. Met dit visum mag u maximaal 1 jaar in Australië verblijven, maximaal 4 maanden studeren en zoveel werken als u wil. De uitzondering is dat u maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever mag werken.

Gaat u binnenkort uw visum aanvragen? Dit kunt u zowel online doen als bijvoorbeeld via de ANWB. Doe uw visumaanvraag ruimte tijd van tevoren.

 

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor de dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply