Menu
Vakantie

Uw camper zomer klaarmaken

Uw camper zomer klaarmaken

Met de lente in zicht heeft u wellicht de eerst volgende vakantie al gepland? Of bent u langzaam aan het bedenken wanneer de camper de stalling uit kan voor het eerste weekendje weg? Met de volgende tips helpen wij u uw camper uit zijn winterslaap te halen.

Uw camper zomer klaarmaken

Begin altijd eerst met een grote controle
Loop een rondje om uw camper en controleer of er schade aanwezig is. Heeft u uw camper ergens anders laten stallen, vergeet dan niet alle belangrijke zaken zoals sleutels of boekjes weer mee te nemen voor een veilige reis. Controleer daarna of uw kenteken niet is opgeschort voordat u de weg op gaat en of uw camper een APK keuring nodig heeft.

Belangrijke zaken die niet kunnen wachten
Controleer de handrem, bandenspanning en profieldikte. Mocht u uw camper op  in de verstelling hebben gezet, dan is  het mogelijk dan de handrem vast zit. Ook is het belangrijk om de accu’s, waterinstallatie of boiler na te kijken. Werkt alles nog goed? De waterstalling moet opnieuw gespoeld worden en kan daarna worden  bijgevuld. Daarna kan de stroomvoorziening worden aangezet en kunt u de kranen in de keuken en badkamer doorspoelen. Zorg ervoor dat dit allemaal vers water is. De camper heeft namelijk lang stilgestaan. Zet hierbij de dakramen en de zijramen open zodat het lekker kan doorluchten.

Handige weetjes voordat  u vertrekt
Zorg ervoor dat er voldoende vloeistof aanwezig is in de toilet en de ruitensproeier. Controleer ook gelijk of de ruitenwissers goed werken en deze niet zijn uitgedroogd. Vergeet niet de vochtvreters te legen en de gasflessen op te draaien. Zet tijdens het schoonmaken nog even de ramen open zodat het fris ruikt. 

Uw camper zomer klaarmaken is gelukt! Mocht u de startaccu en  boordaccu hebben losgekoppeld dan kan het zijn dat deze door het lange stilstaan onregelmatig loopt.  Wees niet bang, nadat u even heeft gereden is er een grote kan dat dit weer goed komt. Ook uw camper moet even uit zijn winterslaap komen.