Menu
Portugal

Trip TIP: 11-daagse Pousada Fly Drive Noord en Zuid Portugal en langs de kust van Lissabon

De ideale manier om Portugal te ontdekken is door in typische Portugese pousadas te overnachten. Veel Pousada hotels zijn voormalige kloosters, paleizen of kastelen die volledig zijn gerestaureerd met behoud van het traditionele karakter en gecombineerd met hedendaags comfort en luxe.

11-daagse Pousada Fly Drive Noord en Zuid Portugal

De reis in vogelvlucht
U begint uw 11-daagse fly-drive in de tweede stad van het land: Porto. In Porto is genoeg te beleven: slenter door de sfeervolle wijk Ribeira en bezoek een van de vele porthuizen. Een mooi begin van uw reis. U kunt er ook voor kiezen om op een bezoek te brengen aan Aveiro, “het Venetië van Portugal”. De volgende dag kunt u op verkenning in de prachtige Minho regio: reis via kronkelige weggetjes langs de met wijnranken begroeide hellingen. Een fantastische route en helemaal als u uw eindbestemming voor de nacht bereikt: een prachtige pousada! Na uw verblijf in de Minho regio reist u door naar het schitterende Geres natuurpark.

Op dag 5 brengt u een bezoek aan de historische steden Braga en Guimaraes. Vanuit Guimaraes rijdt u de volgende dag, via een fraai stukje Douro vallei, de Serra da Estrela in voor een dagje in de hoogste bergen van Portugal. Geniet van de ruige natuur en overnacht in stijlvolle luxe in de nieuwste pousada van Portugal. Vanuit de bergen daalt u vervolgens weer af naar Coimbra, een van de oudste universiteitssteden van Europa. Na weer een heerlijke nacht in een schitterende pousada staat het sfeervolle, ommuurde stadje Obidos op het programma. Dit stadje behoort tot de meest gefotografeerde plekken van Portugal. Het is dan ook geen straf om hier rond te lopen. U overnacht vrijwel in de stadsmuur van Obidos.

Uw laatste stop tijdens uw reis is de hoofdstad Lissabon. Een bruisende stad aan de monding van de rivier de Taag, waar genoeg te beleven valt. Uw laatste overnachtingsadres is er niet zomaar een: de Pousada de Lisboa is gevestigd in een gerestaureerd historisch pand aan de Praça do Commercio, het beroemde plein van Lissabon direct aan de rivier de Taag. Een prachtige plek om uw reis af te sluiten!

Klik hier en boek ook deze heerlijke 11-daagse Fly Drive Noord en Zuid Portugal en langs de kust van Lissabon!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.