Menu
Inrichting & Wooncomfort

Tips bij het online kopen van rolgordijnen – De voordelen van rolgordijnen

Rolgordijn

Bent u online op zoek naar een rolgordijn voor uw huis? Maar weet u eigenlijk niet waar u moet beginnen. In dit artikel komen de verschillende rolgordijnen aan bod en delen wij tips voor het opmeten van de gordijnen. Tips die bijdragen aan het juiste rolgordijn voor uw huis!

Soorten jaloezieën en rolgordijnen

Houten jaloezieën: wist u dat u met jaloezieën vorm kunt geven aan uw huis? Jaloezieën brengen sfeer met zich mee. Een houten jaloezie is ten opzichte van andere raamdecoratie steviger. Tevens kunnen jaloezieën in tegenstelling tot gordijnen beter tegen vocht waardoor u de jaloezieën ook kunt schoonmaken zonder ze te beschadigen. Ideaal zijn verticale jaloezieën deze zijn gemakkelijk schoon te maken, doordat de zwaartekracht u helpt bij het verwijderen van vuil en water.

Duo rolgordijnen: twijfelt u welke jaloezie u moet aanschaffen voor uw huis? Dan biedt het duo rolgordijn uitkomst, deze past namelijk in ieder huis. Bovendien bieden deze rolgordijnen privacy, omdat ze zijn gemaakt van een dubbele rolstof. Vindt u licht belangrijk in uw huis? Kies dan voor een gestreept patroon! Uw huis blijft goed verlicht, maar men kan niet bij u naar binnen kijken.

Plisse gordijnen: het verschil tussen een plisse gordijnen en rolgordijn is dat de stof niet is opgerold, maar gevouwen op de rol zit. Door het bedieningsmechanisme zal de stof netjes opplooien. Bij plisse gordijnen heeft u de keuze uit: transparant, semi-transparant of verduisterd. Tevens kunt u bepalen op welke hoogtestand het gordijn komt te staan. Mooie bijkomstigheid is dat u het plisse gordijnen niet hoeft te monteren door te boren. U kunt het gordijn namelijk bevestigen met klemsteunen.

Verduisterende rolgordijnen: de meeste mensen zullen beamen dat zij in de slaapkamer het liefst ’s nachts geen zonlicht willen hebben. Met verduisterende rolgordijnen kunt u dit voorkomen. Aan de achterkant van het gordijn is een coating aangebracht die zorgt voor de verduistering.

Dakraam rolgordijnen: voor uw dakraam kunt u zowel verduisterende als lichtdoorlatende gordijnen aanschaffen. Deze gordijnen hebben een isolerende werking.

Opmeten rolgordijnen

Voordat u een rolgordijn aanschaft is het aan te raden om het raam op te meten. U wilt immers een rolgordijn dat op uw raam past.

In de dag (plaatsing in het kozijn of tussen twee muren)
U dient het raam op twee verschillende plaatsen in de breedte op te meten. Hanteer de kleinste maat. Voor de hoogte geldt hetzelfde als de breedte, dus op twee verschillende plaatsen opmeten en de kleinste maat hanteren. Maar wat is nu de uiteindelijke maat? De breedte min 0,5 centimeter.

Op de dag (plaatsing over het kozijn)
Op twee verschillende plaatsen meet u de breedte op. Hierbij kunt u een gewenste overlap meerekenen. Voor de hoogte geldt dat u op twee verschillende plaatsen meet en de grootste maat dient te noteren. De breedte met een overlap is de uiteindelijke maat. Het gordijn zal voor het kozijn gaan vallen.

Bovenstaande tips bieden uitkomst wanneer u besluit om online uw rolgordijnen aan te schaffen.