Menu
Koken / Oud en nieuw

Tijd voor glutenvrije oliebollen!

Glutenallergie, maar toch genieten van overheerlijke oliebollen tijdens oud&nieuw? Dat kan! Ik heb namelijk een recept voor glutenvrije oliebollen gevonden voor u! Handig én lekker. Fijne jaarwisseling alvast!

Ingrediënten

  • 100 gram rozijnen
  • 12 gram verse gist
  • Ongeveer 2,25 dl water
  • 1 theelepel suiker
  • 250 gram glutenvrije meel
  • 1 appel
  • Olie
  • Poedersuiker
  • Kaneel
  • Zout

Bereiding
Als eerste wast u de rozijnen. Laat ze uitlekken. Meng de gist met de helft van het lauwwarme water en voeg de suiker toe. Zeef nu de bloem met een beetje zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk dan het gistmengsel en de rest van het lauwwarme water in het kuiltje. Roer vanuit het midden alles tot er een glad beslag ontstaat. Het beslag moet in stukken van een lepel vallen, dan heeft u goed geroerd. U kunt eventueel nog wat water toevoegen. Schil de appel, snijd hem in kleine blokjes. Dan kunt u nu de rozijnen en appelblokjes door het beslag mengen. Dek het beslag af en laat het op een warme plaats 1 uur rijzen. Verhit de olie in een pan tot 175°.
Doop 2 lepels in de olie. Schep het beslag met de lepel in de hete olie. Frituur de oliebollen in 6-8 minuten goudbruin en uiteraard gaar. Vergeet niet om ze halverwege om te keren. U kunt nu de oliebollen met een schuimspaan uit de olie halen. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Om het af te maken kunt u de oliebollen nog bestrooien met poedersuiker, wat u eventueel kunt vermengen met kaneel.

Nou kan ik van mezelf zeggen dat ik geen oliebollenexpert ben. Heeft u nog goede tips om het oliebollen bakken leuker/makkelijker/lekkerder te maken? Deel ze dan met ons op www.facebook.com/senioren.nl!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.