Menu
Botten en spieren

Hoe voorkomt u spierpijn?

spierpijn

Het is niet prettig om spierpijn te hebben. Het ontstaat meestal na ongewone of zware inspanningen. De pijn kan tijdens of snel na de inspanning opkomen, maar het kan ook 1 of 2 dagen duren voor de spierpijn begint. Spierpijn is ook een symptoom voor ziekten, zoals bijvoorbeeld griep. Wat kunt u doen tegen deze pijn aan de spieren? U leest het hieronder.

Voorkomen
Belangrijk is om ongewone of zware inspanningen te voorkomen. Probeer de belasting op te bouwen. Doe voor het sporten eerst een warming-up en na afloop een cooling-down. Zelfs een massage kan helpen om spierpijn te voorkomen. Zolang u er maar voor zorgt dat uw spieren niet in 1 keer een te grote klap krijgen. Langzaam de spieren laten wennen aan de belasting is de beste manier om de pijn te voorkomen.

Van spierpijn afkomen
Er is eigenlijk vrij weinig wat u kunt doen om sneller van uw pijn in de spieren af te zijn. Vaak is de spierpijn tussen de 24 en de 48 uur het heftigst, daarna wordt de pijn elke keer weer minder totdat de pijn na een aantal dagen compleet weg is. U kunt de pijn wel verlichten. Hoe? Onder andere door de spieren goed warm te houden. Denk bijvoorbeeld aan een warm bad, of een behandeling met infrarood licht. Er zijn ook een aantal pijnstillers die u kunt slikken. Denk hierbij aan paracetamol, ibuprofen en carbasalaatcalcium. De laatste is in poedervorm, waardoor de werkzame stoffen sneller in uw lichaam worden opgenomen. Deze pijnstillers helpen met name op het moment dat de spierpijn door ziekten zoals griep wordt veroorzaakt.

U weet nu hoe u pijnlijke spieren kunt voorkomen. Mocht u spierpijn door onverklaarbare redenen hebben, neem dan contact op met uw huisarts!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply