Menu
Vakantie

Slimme tips voor het inpakken van uw handbagage

handbagage

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat het erg druk is op Schiphol. Lange rijden voor het inchecken en boze reizigers die hun vlucht missen. Naast dat het druk is om uw vliegtuig in te komen is het ook nog eens druk bij de bagage afhandeling. Niets is natuurlijk vervelender dan op uw bestemming aankomen zonder koffer. Onlangs waren er al beelden te zien van overvolle hallen met gestrande koffers, daar wilt u natuurlijk niet tussen staan met uw koffer. Gaat u binnenkort op vakantie? Ik geef u slimme tips voor het inpakken van uw handbagage zodat u de eerste dagen zonder uw koffer kunt of deze helemaal kunt thuis laten.

Controleer vooraf wat u aan handbagage mag meenemen

Per luchtvaart maatschappij kan het nogal verschillen wat u mee mag nemen als handbagage. Controleer vooraf goed hoeveel stuks handbagage u mag meenemen. Hoe meer stuks hoe grote de kans dat u de grote koffie niet hoeft mee te nemen. Voor het vervoeren van uw spullen kunt u het beste kiezen voor een kleine hardcase koffer. Controleer goed of de afmeting van uw koffertje is toegestaan, anders kan het grondpersoneel als nog uw koffer als ruimbagage inchecken. Mag u een koffertje en een kleine handtas meenemen? Gebruik dan beide. Zeker wanneer u een week op vakantie gaat geeft dit toch net even wat meer ruimte dan 1 stuks handbagage.

Zo pakt u slim uw koffertje in

Maak vooraf een lijstje wat u allemaal mee wilt nemen op vakantie. Zodra het lijstje compleet is pakt u alle items erbij. De items die nu bij elkaar liggen moeten in uw handbagage gaan passen. Heeft u echt alles nodig wat u gepakt heeft of kunt u nog wat items thuis laten? Met kleding kunt u combineren en u kunt natuurlijk ook al een fijn setje kleding aan doen tijdens uw vlucht. Als alles compleet is gaat u inpakken. Leg de zware items onderop, anders drukken deze de rest van de spullen plat. Rol uw kleding op in plaats van vierkant op vouwen, dit scheelt een hoop vouwen en ruimte in uw koffertje. Vul de open ruimtes met sokken en ondergoed. Als laatste legt u het kleine tasje met vloeistoffen bovenop en u bent klaar om te gaan. Geniet van de vakantie en ga met zo min mogelijk spullen op reis. Fijne vakantie!