Menu
Computer & Internet / Nieuws

Senioren Digiwijs

ANBO Breda en Samsung starten trainingstour om senioren bekend te maken met nieuwe communicatiemiddelen.

Steeds meer digitaal

Tegenwoordig kunnen steeds meer zaken online geregeld worden. Sommige fysieke loketten verdwijnen zelfs helemaal. Het aanvragen van een paspoort, een route uitstippelen en zelfs bellen kan tegenwoordig allemaal via het internet. Om nog zelfstandig te kunnen blijven moeten oudere mensen leren om te gaan met computers en het internet.

Samsung en ANBO Breda organiseren trainingstour

Om de ouderen mee te laten komen in de moderne samenleven organiseren Samsung en ANBO Breda een trainigstour. Het doel hiervan is om senioren “digiwijs” te maken. Samsung wil met haar kennis en technologie op deze manier bijdragen aan een betere maatschappij

Tijdens deze training leren ouderen hoe ze gebruik kunnen maken van sociale media om in contact te blijven met mensen die ver weg wonen. Ook leren ze om te gaan met het programma Skype. Dit stelt ze in staat om te bellen of videochatten met familieleden die naar een ander land of zelfs een ander continent zijn verhuisd. Er zijn ook senioren die al gebruik maken van dit soort technologie maar de beveiliging ervan nog niet in orde hadden. Ook hiervoor kan men ondersteuning krijgen tijdens de digiwijs trainingen.

Bron: dichtbij.nl

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply