Menu
Portugal

Redactie TIP: Fly Drive Portugal langs de Atlantische Kust

Deze reis voert u van zuid naar noord langs de Atlantische kust. Zo maakt u kennis met heerlijke stranden, maar natuurlijk ook met het karakteristieke Porto en metropool Lissabon.

Fly Drive langs de Atlantische Kust Portugal

Reis van Zuid naar Noord
De eerste dagen van uw reis beginnen in de bruisende hoofdstad Lissabon. Breng een bezoek aan de vele bezienswaardigheden, maak een ritje met een van de oude trams door de Moorse wijk Alfama en breng ’s avonds een bezoek aan een fado restaurant. Daarna reist u door naar de badplaats Estoril, voor een ontspannen dagje aan het strand. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een uitstapje te maken naar het mooie Sintra. De volgende dag reist u weer verder. Ditmaal is de oude stad Obidos uw eindbestemming. Een zeer sfeervol plaatsje met witte, met bloemen begroeide huisjes.

Na uw stop in Obidos reist u door richting Figueira do Foz. Hoe u deze plaats bereikt is aan u: onderweg kunt u een bezoek brengen aan de schitterende kloosters van Batalha en Alcobaça, een stop maken in het bedevaartsoord Fatima of langs de ruige Atlantische kust.

Op weg naar Aveiro verlaat u voor even de kust voor een bezoek aan Coimbra, de oude universiteitsstad. De laatste dagen van uw reis brengt u door de tweede stad van het land: Porto! Uiteraard mag een bezoek aan een van de vele porthuizen aan de overkant van de rivier in Vila Nova de Gaia niet ontbreken, maar ook stad zelf met de oude sfeervolle wijk Ribeira, het treinstation São Bento met de mooie azulejos en de bijzondere boekenwinkel Lello e Irmão. En ’s avonds lekker dineren langs de waterkant, een prima afsluiter van uw reis!

Boek nu deze heerlijke Fly Drive langs de Atlantische Kust Portugal!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.