Menu
X

Pure passie, intens genieten

Vakantie is voor mij de tijd van het jaar dat je alles lekker laat gebeuren. De tijd zonder verplichtingen: gewoon maar zien wat er op je weg komt. En ik weet drie plekjes waar je de ideale combinatie vindt van ontspanning en ontdekking. Ga je met mij mee?

In mijn huurauto reed ik over kleine kronkelende straatjes, van de ene verrassing naar de andere: verscholen hofjes met fonteinen en imposante gebouwen met paradijselijke tuinen. Soms zag ik urenlang niets anders dan uitgestrekte stukken ongerepte natuur. Aangekomen bij mijn logeeradresje ‘Casa Alora’, viel mijn mond open van verbazing. Het uitzicht over de bergen is prachtig. Nadat Nelly, de gastvrouw, me had rondgeleid en enthousiast alle verhalen over de locatie had verteld, nestel ik me tevreden op één van de grote loungeterrassen. De omgeving, het uitzicht, de inrichting van mijn comfortabele en tijdelijke huis, de voortreffelijke service: het is perfect. Binnen een week had ik mijn hart verloren: het mooiste van Spanje vind je in Andalusië.

apartmentsmiranda

Een week later zit ik ongeveer 1000 kilometer lager te genieten van de andere kant van Spanje: de Canarische eilanden. Je zou misschien denken dat daar niet meer zoveel te ontdekken valt. Dat dacht ik ook. Totdat Eduardo, een goede vriend van me, me mee neemt naar La Palma. Het eiland dat nog niet is ontdekt door het massatoerisme. En wat bijzonder is. Je vind er de meest bijzondere streken van de natuur. En het is er altijd lente. De natuur is er volop in de bloei en de temperatuur blijft er meestal boven de 20 graden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de bijzondere lavastranden, de vulkanen en mijn favoriete plekje op La Palma: ‘Appartementen Miranda’. Kleurrijke, moderne studio’s waar je helemaal tot rust komt. Omringt door palmbomen, cactussen en een botanische tuin, met een adembenemend uitzicht over de oceaan.

vecchiamasseria

Een ander plekje, waar je ook een geweldig uitzicht hebt, is Azienda Vecchia Masseria op Sicilië. Eén van mijn allereerste ontdekkingen. Vader Stefano en zoon Philippe zijn de trotse eigenaren van dit tweehonderd jaar oude landhuis. Met z’n centrale ligging is Vecchia Masseria de ideale uitvalsbasis om Sicilië te leren kennen. De lekkerste ontdekkingen deed ik in het Siciliaanse specialiteiten restaurant waar zoon Philippe de scepter zwaait. Menukaarten, daar doen ze niet aan bij Vecchia Masseria. En geloof me, dit heerlijke eten zorgt voor aangename verrassingen. Niet voor niets trekt deze keuken groepen mensen die speciaal hiervoor een stop maken bij Vecchia Masseria.

Eliza was here
Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf. Eliza was here biedt unieke vakantieadresjes aan rond het Middellands Zeegebied. Centraal staan kleinschaligheid en genieten. Geen hordes toeristen, maar onontdekte plekjes. Boek je een vliegvakantie op elizawashere.nl, dan is een huurauto altijd inclusief. Dan kun je zelf op ontdekking… www.elizawashere.nl