Menu
Wandelen

Perskindol waarschuwt voor afkoeling spieren tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Dinsdagochtend 19 juli is de 95ste Nijmeegse Vierdaagse van start gegaan. Zowel op deze eerste wandeldag als op de daaropvolgende drie dagen wordt regen voorspeld bij temperaturen tussen de 18 en 20 graden Celsius.

Hoewel de temperatuur gunstig is, kan de regen – zeker tijdens rustpauzes – zorgen voor teveel en te snelle afkoeling van de spieren. Hierdoor kunnen de spieren stram aan gaan voelen. Perskindol adviseert wandelaars daarom extra aandacht te besteden aan de verzorging van hun spieren voor, tijdens en na de wandeltocht. Vooral benen, schouders en rug gebieden extra aandacht.

Christian Kerkhof van Perskindol: “Tijdens een intensieve en lange wandeltocht als de Nijmeegse Vierdaagse leveren wandelaars een bijzonder grote inspanning. Om de spieren soepel te houden, is het belangrijk deze goed en met regelmaat te verzorgen. Vooral ook na rustpauzes kunnen de spieren onverwacht stijf worden en pijnlijk aanvoelen.”

Perskindol deelt tijdens de wandeltocht daarom samples Active Gel uit aan de wandelaars. Deze gel bevordert de doorbloeding van de spieren en het herstel. Christian Kerkhof: “Na een rustpauze is het insprayen met Perskindol Active Spray aan te raden. Doordat dit onder andere de doorbloeding stimuleert, zijn de spieren weer snel in staat de wandeling te hervatten.”

Perskindol verloot elke wandeldag via een Twitter-actie vijf complete spierverzorgingspakketten. De winnaars worden dagelijks rond 16.00 uur op de hoogte gesteld via een direct message op Twitter. Zij kunnen de gewonnen pakketten afhalen bij de Perskindol-stand op de Wedren.

Mochten de spieren toch wat stram aanvoelen aan het eind van de dag, kunnen wandelaars bij de masseurs van het NGS terecht voor een spierontspannende massage met Perskindol Relax-Oil.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.