Menu
Nieuws

Overvaller heeft een ‘makkelijke prooi’ aan oudere

“makkelijke prooi”
Het aantal overvallen op ouderen neemt toe denkt u misschien wanneer u regelmatig naar Opsporing Verzocht kijkt. Dat klopt niet en toch zijn ouderenorganisaties bezorgd. Volgens Frank van der Aa van ouderenorganisatie ANBO zijn ouderen een “een makkelijke prooi”. Van der Aa: “Ze wonen vaker alleen, zijn fysiek minder  sterk en vaak is er meer geld te halen”.

Gestegen aantal
Tweehonderd 55-plussers waren in 2012 het slachtoffer van een gewelddadige overval. Dit aantal daalde vorig jaar tot 176. Ongeveer evenveel als in 2011. Vergeleken met 2008 is er sprake van een explosieve stijging. In dat jaar werden ‘slechts’  96 senioren thuis overvallen.
De politie kan nog veel meer doen om de criminaliteit tegen ouderen in te dammen vindt ouderenorganisatie Unie KBO. Jan Brinkers van Unie KBO: “Er wordt wel voorlichting gegeven, maar enkel daarmee los je het probleem natuurlijk niet op”.

Ouderen actief benaderen
Jan Brinkers pleit ervoor dat ouderen actief benaderd worden wanneer er sprake van toenemende criminaliteit in een buurt, zoals een inbraakgolf.  Daarnaast wil hij benadrukken dat er binnen de Nationale Politie een chef ‘ouderen en criminaliteit’ wordt aangesteld.  Brinkers: “Het zegt mij niet zoveel dat dit onderwerp hoge prioriteit heeft, ik zie liever concrete actie”

Bron: www.gelderlander.nl 

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply