Menu
Nieuws

Nieuwe leider 50PLUS

Nieuw leiderschap
Dr.s Norbert Klein uit Hoevelaken volgt Henk Krol op als politiek leider van de partij 50PLUS. Klein was de tweede man achter Krol in de tweede kamer. De 57-jarige politicus was hiervoor zeven jaar lid van de gemeenteraad in Nijmegen. Ook was hij twaalf jaar lid van de provinciale staten van Gelderland voor de VVD. Klein van s van 1980 tot 2011 lid van de VVD.

In een interview met Nieuwsuur zei Klein dat hij het besluit van Krol om te vertrekken verstanding vond. Hij sluit niet uit dat Henk Krol zijn terugkeer gaat maken in de politiek.

Vertrek Krol
Henk Krol legde twee dagen geleden zijn functie als politiek leider neer. Wegens alle negatieve berichten rondom hem en zijn partij was het voor hem niet mogelijk om zijn functie te bekleden. Volgens Krol zelf hebben zijn vijanden gewonnen.

Er kwamen berichten naar buiten over Krol in zijn tijd bij de Gay Krant. Hij zou vier jaar hebben verzuimd een werkgeversbijdrage voor het pensioen van zijn werknemers te betalen. Volgens Krol zelf was deze taak bij een andere werkneemster neergelegd, maar bleef hij op formeel en juridisch verantwoordelijk.

Politieke Koers 50plus
Norbert Klein heeft gezegd dat het kabinet niet genoeg oog voor ouderen heeft en dat het daarom geen zin meer heeft om nog verder te praten. De partij trekt zich terug uit onderhandelingen over de begroting voor volgend jaar. Volgens Klein komt het woord ‘ouderen’ niet voor in het onderhandelingsstuk en zal de koopkrachtpositie van ouderen sterk verslechteren.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply