Menu
Gezondheid

Onderhoud van een waterbed

Een waterbed

Het slapen op een waterbed heeft vele voordelen. Naast dat een waterbed heerlijk slaapt, is het een groot voordeel dat u zelf de temperatuur kunt instellen. In de winter is een waterbed heerlijk warm, in de zomer lekker koel. Als u lichamelijke klachten heeft, kunnen die aanzienlijk verminderd worden door het slapen op een waterbed. Bovendien hebt u er ’s morgens geen omkijken naar. Alleen het dekbed hoeft te worden teruggeslagen.

Het onderhoud van het bed

Eens per drie maanden moet een waterbed gereinigd worden. Het vinyl kan gereinigd worden met een doek met vloeibare groene zeep. Ook kunt u daar vinylreiniger voor gebruiken. In een handomdraai is het bed dan weer helemaal schoon. Eens per half jaar dient er een conditioner aan het waterbed te worden toegevoegd. Dat is wat meer werk. Alle lucht moet eerst uit het waterbed worden gewreven zodat het bed niet meer klotst. Daarna moet de conditioner worden toegevoegd. Dit om schimmel-, algen- en bacterievorming tegen te gaan. Deze kunnen gaan stinken en hierdoor gaat het bed klotsen.

Lek in het bed

Een minder leuke verrassing is dat er een lek in het waterbed kan ontstaan. Met een reperatiesetje is het lek echter weer snel te repareren.
Een waterbed kost enig onderhoud maar al bij al is dat weinig werk. En het slaapt als een roos!

Bron: Waterbeddenmarkt.nl