Menu
Gezondheid

Oma’s tips tegen een koortslip

Je lippen zijn het hele jaar door uiterst gevoelig voor invloeden van buitenaf. In de zomer kunnen sterke zonnestralen zorgen voor gesprongen of uitgedroogde lippen. In de winter kunnen lippen door kou, vocht en wind ruw en schraal aanvoelen.

Klachten en symptomen
Bij een koortslip heeft u, meestal vrij plotseling, last van kleine, doorzichtige, vochthoudende blaasjes op de lip. Vooral vlak voor dat het ontstaat kunt u last hebben van een kloppend, pijnlijk en branderig gevoel. De plekjes kunnen zich ook rondom de lippen en de neus bevinden. De genezing van de huid duurt ongeveer zeven tot tien dagen.
Baby’s kunnen ernstig ziek worden van het Herpes simplexvirus. Knuffel of kus dus nooit een baby als u een koortslip heeft.

Oorzaak
Zonder dat u het merkt, kunt u besmet zijn met het Herpes simplexvirus. Dit virus kan bij schraal weer, streng vriesweer, felle zon en een verminderde weerstand van het lichaam actief worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij koorts, vandaar de naam ‘koortslip’.
Het virus is besmettelijk bij direct contact, was daarom altijd direct de handen na aanraking van de koortslip. Pas ook op met het op de mond kussen van iemand met een koortslip.

Onze Oma’s top 5 tips:
1)Direct bij de eerste “kriebel” tandpasta er op doen, een dun laagje, dit regelmatig vervangen. -Renée-
2)Bij beginnende koortslip helpt tea-tree olie erg goed, een paar keer insmeren en je ziet resultaat. -Isa-
3) Zodra je het voelt een weinig bloemsuiker opsmeren (droogt op). -Joke-
4)Regelmatig honing op de plek smeren. -Anja-
5) De blaasjes met een wattenstaafje met alcohol aan deppen, doe dit een paar keer per dag. Zo word het goed ontsmet en het droogt razendsnel uit. -Truus-

Wilt u meer lezen over een koortslip? Lees dan hier verder

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.