Menu
Eenzaamheid / Telefonie en technologie

Nieuwe app gaat strijd aan met eenzaamheid ouderen

Altijd in contact met familie en vrienden door ‘Oscar Senior’

‘Oscar Senior’ is een nieuwe, ook op afstand te bedienen, gratis app voor iOS en Android tablets en smartphones. Oscar Senior is ontwikkeld om de eenzaamheid van ouderen te bestrijden. De app is een interface naar verschillende functionaliteiten die gepersonaliseerd kunnen worden. De app is speciaal bedoeld voor senioren zonder computerkennis om hen meer te betrekken bij de digitale samenleving. Met Oscar Senior kunnen zij op een eenvoudige manier communiceren met familie, vrienden en zorgverleners via tekst, fotoberichten en beeldtelefoon. 

Grote knoppen en eenvoud
Oscar Senior kan op afstand worden beheerd door een familielid via tablet of smartphone. De Oscar Senior app heeft grote knoppen en tekst voor eenvoudige navigatie zodat de gebruiker via het aanraakscherm heel simpel naar de foto’s, telefoonfunctie, spelletjes, het nieuws of het weer kan gaan. Er kunnen ook een agenda-/alarmfuncties worden ingesteld voor belangrijke afspraken of inname van medicijnen. Oscar Senior is zo eenvoudig in de bediening waardoor de senior niet kan ‘verdwalen’ op de tablet.

Mevrouw Lauren, een fervent gebruiker: “ik ontvang nu vaak foto’s en tekeningen van mijn kleinkinderen. Zo blijf ik bij met het laatste familienieuws. Het is zó gemakkelijk.”

Veilig chatten
Oscar Senior maakt beeldbellen of chatten met aangesloten dierbaren heel eenvoudig door het gebruik van foto’s als icoon. Met Oscar Senior kan er gebeld worden terwijl men de spreker ziet, maar ook berichten, foto’s en tekeningen kunnen verzonden en ontvangen worden. Zo blijven senioren eenvoudig en probleemloos in contact met hun familieleden, vrienden en andere dierbaren. Oscar Senior is direct te gebruiken, ook als de tablet op sluimerstand staat. Alleen de ingevoerde contacten kunnen een bericht sturen; reclame, spam of virussen worden geweerd. Oscar Senior is eenvoudig te downloaden via de App Store of Google Play.

Over Oscar Senior
Oscar Senior is ontworpen samen met gebruikers (ouderen, gezinnen en de thuiszorg) om aan de wensen en behoeften van de ouderen te voldoen. Ervaringen van gebruikers, kennis uit Silicon Valley en proefprojecten (zowel in de VS en Europa) hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de huidige Oscar Senior versie, waarmee eenvoudig en probleemloos contact gehouden kan worden tussen generaties.

Oscar Senior is gratis te downloaden op www.oscarsenior.com/nl.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.