Menu
Gezondheid

Leven van pil naar pil

Over veroudering en geneesmiddelen

 

Naar verwachting is binnen tien jaar, een kwart van de totale wereldbevolking ouder dan zestig. Veroudering brengt verschillende specifieke problemen met zich mee. De druk op de gezondheidszorg zal dus steeds meer toenemen. Zo is er is er bij ouderen steeds vaker sprake van polyfarmacie: het chronisch gebruik van meer geneesmiddelen tegelijk. Ze leven letterlijk van pil naar pil. Op dinsdag 12 april spreken specialisten, ervaringsdeskundigen en geïnteresseerden in de Rode Hoed over ethische vragen rond veroudering.

Waarom is er voor ouderen geen aparte wetgeving op het gebied van geneesmiddelenonderzoek, zoals bij kinderen? Kerngezond oud worden (healthy ageing) wordt gezien als heilige graal, maar horen bij ouderdom niet vanzelfsprekend ook gebreken? Moeten we alle kansen benutten die de technologie ons biedt om maar zo oud mogelijk te worden? Wat betekent het als iedereen in de toekomst veel langer zou kunnen leven? En hoe zit het met het zelfbeschikkingsrecht van ouderen?

Gespreksleider: Inge Diepman.

 

 

 

 

Datum:

Aanvang:

Kaarten:

Informatie

: € 10,-, € 9,- (CJP/Stadspas/65+) en € 5,- (studenten, alleen bij vooraanmelding via 20.00 uur, café open 19.00 uur.receptie@rodehoed.nl); online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. www.rodehoed.nl en 020 638 56 06. 12 april Datum:

 

Aanvang:

Kaarten:

www.rodehoed.nl en 020 638 56 06.

12 april 20.00 uur, café open 19.00 uur. € 10,-, € 9,- (CJP/Stadspas/65+) en € 5,- (studenten, alleen bij vooraanmelding via receptie@rodehoed.nl); online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie

:

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.