Menu
Vrije Tijd

Landmacht 200 jaar!

De landmacht is dit jaar 200 jaar ‘Koninklijk’. Dat wil het krijgsmachtdeel vieren, met de samenleving! De Koninklijke Landmacht grijpt het jubileum aan om het maatschappelijk bewustzijn over de organisatie te vergroten. Daarom vinden de eigen werkzaamheden en oefeningen van de Koninklijke Landmacht zoveel mogelijk plaats tussen het publiek.

Woensdag 23 april kleurt Nederland groen. Speciaal voor het 200-jarig jubileum van Koninklijke Landmacht krijgt de landmachtdag een andere invulling. Geen open dag op een kazerne, maar zoveel mogelijk militairen de samenleving in, verspreid over zo’n 200 locaties.

Zo’n 6.000 militairen kleuren die dag Nederland groen om te vertellen, laten zien en laten ervaren wat zij voor en namens het land doen. De landmacht wil haar jubileum met zoveel mogelijk Nederlandse burgers vieren, voor en namens wie zij optreedt.

Dat doen de landmachters met demonstraties van militair optreden, openbare beëdigingen en het tonen van militaire voertuigen. Maar ook met activiteiten voor de jeugd, opknapwerkzaamheden voor goede doelen of een dagje vermaak voor hulpbehoevenden.

Wilt u meer weten over de Landmacht 200 jaar?

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.