Menu
Vrije Tijd

Kleinkinderen achterop de scooter vervoeren?

kleinkinderen achterop de scooter

Het mooie weer komt er weer aan. Wanneer u beschikt over een scooter, snorfiets of brommer kunt u weer lekker gaan rondtoeren. Natuurlijk is het ook leuk om uw kleinkinderen achter op de scooter te vervoer. Voor het achterop meenemen van kinderen op scooter gelden wel een aantal regels waar u rekening mee moet houden.

Kinderstoeltje achterop plaatsen?

Kinderen zijn kwetsbaar. Net als in de auto is het ook op de scooter of bromfiets verplicht om kinderen goede ondersteuning te geven. Kinderen die jonger zijn dan 8 jaar moeten achterop een zitplaats hebben met voldoende steun in de rug, handen en voeten. Er zijn speciale stoeltjes beschikbaar die u achterop uw scooter of brommer kunt plaatsen. Wanneer u kinderen achterop de scooter of brommer meeneemt dienen zij ook een helm te dragen.

Helmplicht voor kleinkinderen achterop de scooter

Net als bij volwassenen moeten ook kinderen die achterop een scooter of brommer zitten een goedgekeurde helm dragen. Het gaat hier om scooters of brommers met een maximumsnelheid van 45 km per uur. Een goed gekeurde helm herkent u aan Europese ECE-norm. Het ECE-norm herkend u aan cirkel waar de combinatie E4 in staat. Op de kindband of in de binnenkant van de helm kunt u het label vinden met het ECE logo.

Snorfiets of Snorscooter

U kunt u kind of kleinkinderen ook meenemen op uw snorfiets of snorscooter. Op een snorfiets of snorscooter is het dragen van een helm niet verplicht. Indien u over een helm beschikt kan het natuurlijk geen kwaad deze wel op te doen bij uw kind of kleinkind. Mocht u een onverwachte beweging maken of ten val komen dan is het kind achterop goed beschermd.

Wanneer u een kind achterop zet heeft u geen zicht op zijn of haar houding. Zorg voor goede veiligheid zodat u de kinderen met een gerust hart achterop uw scooter of brommer kunt vervoeren.