Menu
Computer & Internet / Hobby

Kleding kopen vanuit huis

Voor nieuwe kleding hoeft u tegenwoordig echt de deur niet meer uit. Er zijn honderden webwinkels met kleding voor ouderen op het internet, en de alom bekende catalogussen zijn er ook nog steeds. Waar moet u op letten bij het bestellen van kleding?

Bestellen vanuit een catalogus
U kunt bij diverse kledingwinkels een kleding catalogus aanvragen. U kunt de kleding vervolgens  via een formulier, telefonisch of online bestellen. Hiervoor is het belang om per kledingstuk het artikelnummer, de maat en het aantal op te schrijven. Als u telefonisch wilt bestellen, let dan op de openingstijden want er is niet altijd iemand aanwezig.

Keurmerk voor webshops
Er zijn ontzettend veel webshops waar u online kleding kunt bestellen, maar hoe weet u nu zeker dat de webwinkels betrouwbaar zijn? Hiervoor zijn speciale keurmerken in het leven geroepen. Het bekendste keurmerk is de Thuiswinkel waarborg. Als een webshop dit keurmerk heeft, kunt u er zeker van zijn dat u veilig en vertrouwd kleding kunt bestellen.

Let op de verzendkosten
Bij de kledingstukken staan verschillende prijzen vermeld, maar bij veel winkels en webwinkels betaalt u ook nog verzendkosten voor het versturen van de kleding. Wat deze verzendkosten zijn, vindt u meestal terug in het onderdeel ‘klantenservice’ op de website of in de catalogus.

Neem contact op bij vragen
Vrijwel iedere professionele webshop heeft een fatsoenlijke klantenservice waar u terecht kunt als u vragen hebt. Schroom dan ook zeker niet om even contact op te nemen als u vragen hebt over het bestelproces. U kunt natuurlijk ook vragen of uw kinderen of kennissen mee willen helpen bij het bestellen, dat zullen ze zeker niet erg vinden.