Menu
Vakantie / Vrije Tijd / Weekendje weg

Kamperen anno 2012 – Luxe of kneuterig?

Elke dag in de natuur, een vrij gevoel, doen waar je zin in hebt. Een praatje maken met buren uit alle windstreken, een vers broodje in de buitenlucht en ‘s avonds een glas wijn onder de sterrenhemel. Redenen genoeg om ook anno 2012 met z’n allen gek te zijn op kamperen. Want dat zijn we, dat staat vast. Met eigen ogen gezien op de grote Caravana-beurs dit jaar, die nóg beter werd bezocht dan in 2011. Gezellige gezinnen, oudere stellen, maar ook hippe jongelui met Gucci-brillen kwamen er voorbij. Tijd om kamperen anno 2012 onder de loep te nemen. Gaan we voor luxe of lekker kneuterig?

Glampings en het nieuwe kamperen
Zoveel mensen, zoveel wensen. Zo ook in kampeerland. De ‘nieuwe kampeerders’ hebben namelijk hun eigen wensen. Een lekkere luxe lodgetent bijvoorbeeld. Die al klaar staat als we aankomen op de al even luxe, zelfs ‘Glamorous’ camping. Deze Glampings zijn van alle gemakken voorzien.  King size bed en eigen espressoapparaat? Check. Ontbijt op bed en golfbaan om de hoek? Check. Want om te genieten van de sterrenhemel hoeven we toch niet te creperen op een lek luchtbed?

Heerlijk kneuterige campingkoffie
Als ‘niet-nieuwe kampeerders’ klinkt dit vreemd in de oren. Kamperen doe je toch juist vanwege het primitieve? Misschien zelfs vanwege het enorm kneuterige? Met je wc-rol onder de arm de camping over, samen met de Franse buurman de afwas doen, zoeken naar rechte haringen voor je tent zonder instructies. En een bakje onvervalste campingkoffie, met als alles eindelijk klaar staat, een schep houdbare poedermelk.

Kamperen 2012: veelzijdiger dan ooit
Ach, dat is het mooie van 2012. Luxe kamperen op een Glamping, primitief en kneuterig  én alles er tussen in: kamperen biedt voor ieder wat wils! Zeker als je kiest voor kamperen met een camper (denk aan je camperverzekering!). Het gevoel van ultieme vrijheid en altijd je eigen spullen bij de hand. Niet voor niets al jaren populair bij Nederlanders.