Menu
Fietsen / Hobby

Ideeën voor als je van fietsen houdt

Fietsen is heerlijk en je kunt deze sport in vele variaties beoefenen. We hebben alle opties even voor je op een rijtje gezet.

1 Waterfietsen
In veel steden is het mogelijk om een waterfiets voor een dagje te huren. Zo kan je in Amsterdam bijvoorbeeld door de grachten waterfietsen. Zo zie je de grachten eens vanuit een ander perspectief. Ook kan je in natuurgebieden vaak een waterfiets huren. Zeker als het mooi weer is, is het heerlijk vertoeven op het water. Je hebt geen last van andere ‘weggebruikers’ en je kunt pauze nemen op het water wanneer je wilt.

2 Fietstochtje door de natuur
Een fiets is een dure aankoop en daarom is een fietsverzekering verstandig. Met een fietsverzekering ben je bijvoorbeeld verzekerd wanneer je fiets gestolen wordt. Ook een zorgverzekering kan soms goed van pas komen. Het is niet te hopen, maar als je een blessure oploopt kan het nodig zijn om bij een fysiotherapeut langs te gaan. Fysiotherapie wordt vanuit de basiszorgverzekering niet vergoed.

3 Fietsen op een tandem
Een tandemfiets is vooral erg geschikt voor stelletjes die samen willen fietsen, maar waarvan één persoon van het stel het niet lang volhoudt om te fietsen. Deze persoon kan dan even uitrusten zonder mee te trappen, terwijl de ander de tandem in beweging houdt.

4 Crosstrainer
Als het regent, is het misschien minder leuk om buiten te fietsen. Als je dan toch graag de trappers even rond wilt laten gaan, dan kan je ervoor kiezen om naar de sportschool te gaan. Op een crosstrainer kan je dan fietsen terwijl je op een televisie schermpje een televisieprogramma kunt kijken.

5 Mountainbiken
Ben je toe aan wat meer avontuur? Dan is mountainbiken zeker een goede optie. Met mountainbiken fiets je doorgaans niet over aangelegde wegen, maar over ruiger terrein. Je gebruikt hier meestal dan ook een stevige fiets voor met brede profielen.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.