Menu
Eenzaamheid

Huisdier tegen eenzaamheid

Ongeveer een week geleden heb ik geblogd over eenzaamheid. Wat een boel reacties kwamen hier op! Aan de hand van deze reacties ben ik het onderwerp eenzaamheid wat verder gaan onderzoeken. Wat kunnen wij doen tegen eenzaamheid? Huisdieren. Echt waar, ja huisdieren. Die zijn goed tegen eenzaamheid!

Alleen
Logischerwijs bent u niet meer alleen als u een huisdier in huis heeft. U heeft iemand om tegen aan te babbelen, mee te communiceren zonder dat iemand u iets verwijt. Daarnaast kan een huisdier het slechtste humeur verbeteren. Denk maar eens aan kittens, het grootste gedeelte van de mensen begint spontaan met een hoge stem te praten als ze een kitten zien.

Vriend
Met huisdieren bouwt u zo een hechte band op. Veel maakt het niet uit wat voor huisdier u in huis neemt. Honden zullen goed naar u leren luisteren en kunnen zelfs een helpende poot bieden. Het ligt er ook maar net aan wat voor hond u in huis neemt hoeveel tijd en energie u hieraan moet besteden. De ene hond heeft meer beweging nodig dan de ander. Heeft u de tijd en energie om lekker op pad te gaan met een huisdier? Dan is een hond misschien wel iets voor u. Niet een puppy, niet een oude hond. Heeft u hier geen energie voor? Een oudere hond heeft vaak niet zo veel beweging meer nodig, maar kan u nog wel net zo veel liefde geven. Er wordt niet voor niets gezegd ‘een hond is de beste vriend van een mens’. Of wat dacht u van een kat? Bent u wel eens ‘schoongelikt’ door een kat? Of heeft u wel eens lieftallige kopjes in uw nek gehad, of 2 pootjes om uw nek? Het zijn van die dingen die u een kat niet bij iedereen ziet doen. Het zijn de bijzondere momenten die u met zo’n beestje kunt delen.

Doel
Een huisdier in huis geeft u een doel. U zult zich verantwoordelijk voelen. Jullie zullen een team vormen. U en het huisdier, tegen de rest van de wereld. Het gevoel van eenzaamheid verdwijnt langzaam maar zeker. U heeft de zorg over een dier, wat voor een geweldig gevoel geeft dat?

Financiën
Bedenk u wel dat het verzorgen van een huisdier geld kost. Wilt u kosten drukken? Gaat u eens langs het asiel. Hier kunt u vaak voor heel weinig geld al een diertje meenemen. Gaat u voor een wat ouder dier? Vaak wordt zo’n beestje gratis of voor écht weinig meegegeven. Medewerkers van een asiel hebben graag dat zo’n beestje een thuis heeft om zijn oude jaren in te verblijven. Waar u wel goed op moet letten en ook echt over moet doorvragen, is of het beestje wat u meeneemt gezond is. Vaak heeft een dierenasiel een regeling met een dierenarts waar u de eerste 10 dagen gratis naar toe kunt, mocht het beestje toch ziek worden.

Liefde
Knuffelen, aaien, kletsen. Een huisdier kan u zo veel liefde geven, dat u uw omgeving vergeet. ’s avonds alleen een filmpje kijken is niet meer zo eenzaam als eerst. U heeft nu een huisdier wat met u meekijkt. Een spinnende kitten op schoot, een lieve hond die met u meekijkt of een vogeltje wat voor wat achtergrond-getjirp zorgt.

Kent u iemand die eenzaam is? Heeft u een huisdier? Neem het beestje eens een keer mee!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.